-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAfrica de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters.

Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de presă că Africa de Sud acționează cu transparență, iar interdicțiile de călătorie contravin normelor și standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a organizat o întâlnire de urgență cu privire la varianta numită Omicron.

Oamenii de știință au detectat până acum varianta doar la câteva persoane, în principal în Africa de Sud, dar și în Botswana, Hong Kong și Israel. Dar sunt îngrijorați de numărul mare de mutații, ceea ce a ridicat temeri că ar putea fi mai rezistent la vaccin și mai transmisibil.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson și președintele sud-african Cyril Ramaphosa au vorbit vineri după-amiază și au discutat modalități de redeschidere a zborurilor internaționale, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

„Preocuparea noastră imediată sunt daunele pe care această decizie le va provoca atât turismului, cât și domeniului de afaceri al ambelor țări”, a declarat ministrul sud-african de externe Naledi Pandor într-un comunicat.

Ramaphosa va convoca un consiliu duminică pentru a analiza dovezile privind varianta.

Marea Britanie a declarat că varianta descoperită este cea mai importantă de până acum și a interzis imediat zborurile din Africa de Sud, Botswana, Lesotho, Eswatini, Zimbabwe și Namibia. Statele Uniunii Europene au convenit, de asemenea, să suspende călătoriile în Africa de Sud, a declarat președinția UE.

Salim Abdool Karim, unul dintre cei mai importanți epidemiologi din Africa, spune:

„Nu ajută cu adevărat să închidem granițele. Trebuie să găsim împreună soluții pentru această variantă. Și nu trebuie să reacționăm exagerat”, a declarat el pentru Reuters într-un interviu.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alexandru Rafila anunță când vom atinge vârful valului 5

Alexandru Rafila anunță vârful valului 5 și spune că vom atinge apogeul Omicron în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri în prima jumătate a...

STB, aproape mâncată de faliment. Greva pune pe butuci compania

Cinci zile de grevă înseamnă zeci de milioane de lei pierderi pentru compania STB, care este la un pas de faliment. Cel puțin asta...

Criza din Ucraina, o luptă pentru viitoarea ordine mondială

Pentru Rusia și China, criza din Ucraina face parte dintr-o luptă de reducere a puterii americane, potrivit unei analize publicate de Financial Times. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă