35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalNoua variantă sud-africană a coronavirusului a dus la prăbușirea burselor

Noua variantă sud-africană a coronavirusului a dus la prăbușirea burselor

Descoperirea noii variante sud-africane a coronavirusului a dus la prăbușirea burselor europene și asiatice. Principalele burse europene au înregistrat vineri dimineață pierderi semnificative.

Bursele europene și asiatice au scăzut, după ce s-a depistat o nouă variantă sud-africană a coronavirusului

 Indicele principal CAC 40 al bursei de la Paris era în scădere cu 4,40% până la 6.764,80 de puncte vineri dimineață, în jurul orei 08:22 GMT. De asemenea, bursa de la Londra înregistra o scădere de 3,31% iar cea de la Frankfurt era în scădere cu 3,19%.

Totodată, bursele din Asia au cunoscut scăderi importante odată cu depistarea variantei sud-africane a coronavirusului. Indicele principal al bursei de la Tokyo a închis şedinţa în scădere cu 2,53%. În timpul ședinței,  a înregistrat o scădere de peste 3%.

Varianta sud-africană a coronavirusului a produs panică în întreaga lume. Mai multe state, precum Marea Britanie, Italia și Germania au impus măsuri urgente pentru a limita răspândirea noii mutații. Guvernele au blocat accesul către și dinspre Africa de Sud.

De asemenea, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE pregătește interzicerea călătoriilor din Africa de Sud. Aceasta a transmis că va face tot ce se poate pentru a proteja cetățenii de infectarea cu noua variantă.

Specialiștii în sănătate susțin că mutația sud-africană a coronavirusului este mai contagioasă și duce la complicații mai grave față de varianta Delta.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru Azov

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de stat a Rusiei, vrea anchetă serioasă pentru fiecare membru capturat al regimentului Azov, după ce încă nu s-a decis...

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de euro

Marea Britanie oferă un ajutor pentru Ucraina de peste un miliard de dolari, suplimentar față de sumele deja alocate. Decizia britanicilor a fost luată...

Lipsesc măsurile de dezvoltare a economiei. Cu noul Cod Fiscal banii sunt plimbați dintr-o parte în alta

Noul cod fiscal anunțat de Coaliția de guvernare arată clar dorința guvernanților de a aduce mai mulți bai la buget, însă din păcate, nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă