-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalNoua variantă sud-africană a coronavirusului a dus la prăbușirea burselor

Noua variantă sud-africană a coronavirusului a dus la prăbușirea burselor

Descoperirea noii variante sud-africane a coronavirusului a dus la prăbușirea burselor europene și asiatice. Principalele burse europene au înregistrat vineri dimineață pierderi semnificative.

Bursele europene și asiatice au scăzut, după ce s-a depistat o nouă variantă sud-africană a coronavirusului

 Indicele principal CAC 40 al bursei de la Paris era în scădere cu 4,40% până la 6.764,80 de puncte vineri dimineață, în jurul orei 08:22 GMT. De asemenea, bursa de la Londra înregistra o scădere de 3,31% iar cea de la Frankfurt era în scădere cu 3,19%.

Totodată, bursele din Asia au cunoscut scăderi importante odată cu depistarea variantei sud-africane a coronavirusului. Indicele principal al bursei de la Tokyo a închis şedinţa în scădere cu 2,53%. În timpul ședinței,  a înregistrat o scădere de peste 3%.

Varianta sud-africană a coronavirusului a produs panică în întreaga lume. Mai multe state, precum Marea Britanie, Italia și Germania au impus măsuri urgente pentru a limita răspândirea noii mutații. Guvernele au blocat accesul către și dinspre Africa de Sud.

De asemenea, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE pregătește interzicerea călătoriilor din Africa de Sud. Aceasta a transmis că va face tot ce se poate pentru a proteja cetățenii de infectarea cu noua variantă.

Specialiștii în sănătate susțin că mutația sud-africană a coronavirusului este mai contagioasă și duce la complicații mai grave față de varianta Delta.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Europa de Est, teatru de război. NATO confirmă că a trimis trupe în zonă

Țările NATO și-au pus forțele militare în alertă și au anunţat trimiterea de echipament militar suplimentar la granițele Ucrainei, potrivit NATO. Allies are sending more...

Peste 850 de copii sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria

Temerile cresc cu privire la soarta a sute de copii despre care se crede că sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria. Aproape 850...

Rusia neagă că va închide gazele în Europa dacă va primi sancțiuni

Kremlinul a respins temerile că Rusia ar putea închide robinetul ce dă gazele către Europa în cazul unor sancţiuni din cauza consolidării trupelor sale...
Ultima oră
Pe aceeași temă