18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalComisarul european pentru Justiție monitorizează cazul Dănileț

Comisarul european pentru Justiție monitorizează cazul Dănileț

Președintele USR Dacian Cioloș spune că Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, i-a confirmat marți că urmărește cazul Dănileț și că a cerut informații despre deciziile luate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Președintele USR Dacian Cioloș susține că nu există derapaje de la statul de drept în România de care să nu se afle în Uniunea Europeană, așa cum probabil speră „liderii toxici ai coaliției PSD-PNL-UDMR”.

„Astăzi, la Strasbourg, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmărește cazul Danileț și că a cerut deja mai multe informații despre deciziile luate aseară de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este unul dintre subiectele de pe agenda Comisiei Europene, iar trenarea desființării acestei secții va avea consecințe. Din discuțiile cu comisarul Reynders, am înțeles că îngrijorarea Comisiei vine din faptul că, deși există o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) încă din luna mai, lucrurile stagnează și, mai grav, între timp, alți magistrați sunt timorați”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș, conform jurnalul.ro.

Pe lângă supravegherea de către Comisarul european pentru Justiție în cazul Dănileț, CE e preocupată și de desființarea SIIJ

Liderul USR ssusține că Didier Reynders i-a confirmat faptul că, în lipsa desființării SIIJ, Comisia Europeană va sesiza din nou Curtea de Justiție la începutul anului viitor, cu riscul impunerii pentru România a unei amenzi, pentru că hotărârea CJUE nu e respectată.

„În Uniunea Europeană există temerea că, după Polonia și Ungaria, ar putea apărea un nou stat-problemă”, a mai spus Cioloș.

Judecătorul din cadrul Tribunalului Cluj,Cristi Dănileț, a fost exclus din magistratură, abaterea reținută fiind „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”, după ce a postat, pe TikTok două filmulețe.
Magistratul spune că imaginile nu au legătură cu profesia și este viața lui privată.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă