3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeEconomieEconomie internăCiolacu spune că va fi OUG pentru plata CASS în agricultură, construcții...

Ciolacu spune că va fi OUG pentru plata CASS în agricultură, construcții și industria alimentară

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, chestionat când va emite Guvernul ordonanţa de urgenţă care reglementează salariul minim în agricultură, construcţii şi industria alimentară, că proiectul de act normativ va fi adoptat după ce vor fi discuţii cu partenerii sociali.

„După ce vom discuta cu partenerii sociali. Cu o certitudine de 100% când va fi introdus CASS, nu va pierde nimeni la salariu. Cred că asta e cel mai important”, a explicat Marcel Ciolacu, întrebat când va fi adoptată ordonanţa de urgenţă care reglementează salariul minim din construcţii, agricultură şi industria alimentară, după vizita de luni la Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative-CAMPUS, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în contextul deschiderii noului an universitar.

Pe 25 septembrie, când Executivul a adoptat proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care şi-a asumat ulterior răspunderea în Parlament, purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin anunţa că va fi emisă separat o ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea salariului minim în construcţii şi în agricultură, „pentru a ne asigura că aceste salarii vor creşte cât mai repede cu putinţă”.

Totuşi, la începutul şedinţei de joia trecută a Guvernului, premierul Marcel Ciolacu a declarat că Executivul majorează cu 10% salariul minim general, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut pe lună, însă din calculele prezentate de Ministrul Finanţelor, în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toţi angajaţii, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaţilor din construcţii, agricultură şi industria alimentară ar fi putut scădea şi că nu este de acord cu acest lucru. Prin urmare, a mai precizat Ciolacu a decis să scoată de pe ordinea de zi ordonanţa de urgenţă care vizează aceste categorii.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...
Ultima oră
Pe aceeași temă