21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăPoliticăCiolacu și Cîțu s-ar putea întâlni la Kiev și cu președintele Zelenski

Ciolacu și Cîțu s-ar putea întâlni la Kiev și cu președintele Zelenski

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au în propunerea de calendar pentru vizita la Kiev o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, precizează liderul PSD. El precizează că pe agenda discuțiilor va figura și problema minorității românești din Ucraina.

„Mergem la la Kiev. Nu știu dacă exact în ziua de 27, dar, categoric, se va merge la la Kiev și este stabilit în acest moment și traseul și mare parte dintre întâlniri. Am fost invitat atât eu, cât și președintele Senatului. Cel puțin diplomatic, este corect să ai o abordare comună și o să mergem împreună”, spune la DC News Marcel Ciolacu., potrivit stiri247.ro.

Ciolacu și Cîțu au în calendar și o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski, foarte probabil a se concretiza

Întrebat dacă este probabilă o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, Ciolacu a răspuns: „Este în propunerea de calendar și credem că se va concretiza și această această întâlnire, mai ales după speech-ul ținut în Parlamentul României… Chiar o să avem și deplasări în zone de conflict și în zonele cele mai afectate”.

Președintele Camerei Deputaților afirmă că unul dintre subiectele discutate va fi legat de minoritatea românească din Ucraina.

„Este trecută pe agenda de lucru și e normal. Minoritatea românească, totuși, este implicată în acest război alături de cealaltă populația Ucrainei și de toate minoritățile. E normal… Ați văzut și de la discursul din Parlament și la mine, și la Președintele Zelenski o nouă abordare în ceea ce privește minoritățile”, conchide Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
00:01:25

O misiune de căutare ucraineană investighează ruinele din Izium

O misiune de căutare ucraineană luni (26 septembrie) a analizat molozul clădirilor distruse de pe un vârf de deal, care a servit cândva ca...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă