15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Ce proiecte are Guvernul României în Tulcea

 

Tulcea are nevoie de investiții. Aceasta a fost concluzia unei delegații oficiale formată din miniștrii Agriculturii, Transporturilor și Internelor, condusă de premierul Viorica Dăncilă, care s-a deplasat în județ, recent. Vizita a avut ca scop inaugurarea bursei de pește și a noului sediu al Poliției de Frontieră de la Isaccea.

Podul, obiectiv național

Podul peste Dunăre, despre care se discută de ani buni, este o prioritate națională, spune Viorică Dăncilă. „Este o investiție foarte importantă atât pentru Dobrogea, cât și la nivel național. I-am cerut domnului ministru al Transporturilor să facă o foaie de parcurs, astfel încât să ne încadrăm în termenul de realizare a acestui pod, dar și să trimită, din nou, la Bruxelles un studiu de trafic pe acest pod, lucru pe care l-a și făcut. Ne dorim ca acest pod să fie introdus în Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru a fi realizat pe fonduri europene. Consider că este unul dintre cele mai importante obiective care se va realiza în Dobrogea, un obiectiv așteptat, despre care s-a vorbit de foarte mult timp și care ne dorim să se transforme în realitate“, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Investiții în deltă

În timpul vizitei, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a subliniat nevoia investițiilor în deltă. „Având în vedere nevoile deltei, noi, cei de la Tulcea, vrem să realizăm o upgradare a strategiei de dezvoltare a Deltei Dunării, respectiv pe Instrumentul Teritorial de Investiții pentru perioada de finanțare viitoare. Aceasta va fi strict pe Delta Dunării, fără finanțări pe infrastructură mare, ci pentru rezolvarea tuturor problemelor deltei. Vom avea nevoie de susținerea dumneavoastră în relaționarea cu Banca Mondială, pentru upgradarea acestei strategii pe trei zone importante: dezvoltarea turismului, a pescuitului și a agriculturii numai pe arealul Deltei Dunării și al muncipiului Tulcea. Delta este populată, trebuie să avem grijă de oamenii deltei, trebuie să găsim metodele prin care acești oameni să aibă un standard de viață normal“, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.
Cu această ocazie, cum spuneam, a fost inaugurată și bursa de pește.

Sediul nou pentru Poliția de Fontieră Isaccea

Delegația ministerială a participat și la inaugurarea noului sediu al Poliției de Frontieră Isaccea. Începând cu luna aprilie 2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea-Garda de Coastă beneficiază de un sediu nou, modern, construit la standarde europene. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 10.159.100 lei fără TVA, provenită din fonduri europene nerambursabile „Fondul pentru Securitatea Internă“ (7.619.384 lei), componenta Frontieră şi Vize şi bugetul de stat (2.539.769 lei). Din punct de vedere operativ, noul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea este amplasat în imediata apropiere a Drumului European 87, ceea ce permite o deplasare operativă a efectivelor în zona de competenţă, iar construirea lui la parametrii tehnici corespunzători cerinţelor actuale a reprezentat o prioritate pentru programele de investiţii ale Poliţiei de Frontieră. Construcţia modernă a acestui sediu corespunde actualei concepţii de susţinere a supravegherii şi controlului frontierei, asigură condiţii de muncă la standarde europene (mobilier modern, echipamente de comunicaţii şi informatică), precum şi spaţii pentru adăpostirea mijloacelor de mobilitate terestră şi navală (garaj, spălătorie auto, staţie automată de alimentare cu carburant), padocuri de câini şi utilități. Acest proiect a fost necesar pentru crearea unor condiţii optime de desfăşurare a activităţilor și practicilor de lucru în supravegherea și controlul fizic al frontierei României cu Ucraina, precum și pentru a răspunde riscurilor generate de infracționalitatea transfrontalieră. De asemenea, s-a avut în vedere necesitatea creșterii capacităţii de reacţie şi intervenţie şi dezvoltarea punctelor de control în vederea monitorizării traficului pe fluviul Dunărea.

Ultima oră
Pe aceeași temă