12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăCare sunt cele patru ministere ce finanțează dezvoltarea energiei din surse regenerabile

Care sunt cele patru ministere ce finanțează dezvoltarea energiei din surse regenerabile

În România, patru ministere finanţează dezvoltarea energiei din surse regenerabile, susține ministrul Mediului.

Liderii naţionali şi europeni din domeniul politicilor climatice, al sustenabilităţii şi al businessului s-au reunit ieri și astăzi la forumul Climate Change Summit pentru a vorbi despre tranziţia către economie verde.

Energie regenerabilă şi politici energetice, agricultură sustenabilă, protecţia biodiversităţii, finanţare verde, producţie sustenabilă, politici de mediu, economie circulară, rezilienţa climatică a oraşelor, start-up-uri inovatoare şi tehnologii noi au fost subiectele discutate de profesioniști din 15 țări, în perioada 4-5 octombrie la forumul Climate Change Summit de la București.

”Sunt cel puţin patru ministere – al Energiei, al Fondurilor Europene, al Dezvoltării şi al Mediului – care finanţează dezvoltarea de modalităţi pentru obţinerea energiei din surse regenerabile. Vor fi, de asemenea, investiţii în capacităţi de stocare a energiei”, a spus Tanczos Barna.

Cele patru ministere care susțin dezvoltarea energiei din surse regenerabile susțin practic tranziția către o economie verde

De asemenea, dincolo de energie, şi digitalizarea joacă un rol important în tranziţia către o economie verde.

”Putem insista mai mult pe zona de inovare şi pe cea de tehnologii verzi, sunt proiecte aici”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, al Inovaţiei şi al Digitalizării.

Impulsionarea energiei verzi ca modalitate de trecere la o economie sustenabilă dispune de fonduri din mai multe direcţii, iar cei care vor să facă investiţii trebuie să le acceseze, a transmis miercuri Tanczos Barna, ministrul Mediului, prezent la evenimentul Climate Change Summit, potrivit antena3.ro.

Banca Mondială dă României 600 milioane euro pentru tranziția către o economie verde

Banca Mondială și România, prin Ministerul Finanțelor, au semnat astăzi un împrumut de 600 milioane Euro pentru politici de dezvoltare (Development Policy Loan), cu accent pe creștere economică incluzivă și verde.

Aprobat la 30 iunie de Consiliul de Administrație al Băncii Mondiale, acest împrumut este primul dintr-o serie programatică de două operațiuni de finanțare și este complementat de o asistență financiară nerambursabilă de 24,2 milioane USD acordată din Fondul BIRD pentru Soluții Inovatoare privind Bunuri Publice Globale (Innovative Global Public Goods Solutions Fund), semnată tot astăzi.

Împrumutul și asistența financiară nerambursabilă sprijină autoritățile române în realizarea unor reforme structurale importante pentru a avansa incluziunea socială (inclusiv măsurile de răspuns la criza umanitară), pentru consolidarea managementului fiscal, încurajarea decarbonizării și pentru îmbunătățirea rezilienței în fața schimbărilor climatice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:44

VIDEO. Mii de persoane vizitează mormântul lui Navalnîi la Moscova

Mii de susținători ai lui Alexey Navalnîi au venit vineri, 1 martie, la cimitirul Borisovskoye din Moscova pentru a-i aduce un omagiu și a...

Gheboasă, implicat într-un scandal uriaș! Trapperul este suspect într-un dosar de deținere de droguri de risc

Probleme pentru trapperul Gheboasă. Potrivit informațiilor apărute în presă, acesta este cercetat pentru consum de droguri, după ce a fost depistat în Capitală având...
00:00:33

VIDEO. Un activist perturbă prezentarea de modă a Victoriei Beckham

Activiștii pentru drepturile animalelor de la PETA au perturbat defilarea Victoriei Beckham la Paris. Un activist a sărit pe podium printre modele și a afișat...
Ultima oră
Pe aceeași temă