17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSocialAu început să circule autobuzele în București! Anunțul lui Nicușor Dan

Au început să circule autobuzele în București! Anunțul lui Nicușor Dan

Au început să circule autobuzele și tramvaieie în București, este anunțul pe care l-a făcut primarul Capitalei, Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook. Edilul nu anunță sfârșitul protestelor STB, ci salută inițiativa unor șoferi și vatmani care au înțeles că greva este ilegală, este în detrimentul bucureștenilor și, prin urmare, au decis să reia munca.

Troleibuzul 86 a circulat pe timp de grevă

Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea, spune Nicușor Dan într-o postare pe Facebook. Este vorba despre cei care au avut curajul să spargă greva și să ignore amenințările colegilor din sindicat. „Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea”, a transmis edilul.

Un vatman la „bordul” tramvaiului 43

Linie specială de telefon pentru șoferii abuzați de sindicat

Potrivit spuselor lui Nicușor Dan, sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. „Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut. Vă asigur că Poliția preia toate sesizările pe care le primește la numărul nostru de telefon 0800.800.868, le investighează și le adaugă dosarului penal deja deschis. Șoferii sau vatmanii care nu sunt lăsați să lucreze trebuie doar să sune la acest număr, iar reacţia va fi imediată. Statul funcționează și nu se lasă intimidat de greve ilegale, orchestrate în laboratoare politico-mafiote”, a mai anunțat primarul.

Încă un șofer curajos care a ieșit pe traseu

Nicușor Dan: „Vasile Petrariu a îndemnat Metrorex să oprească trenurile”

Acsta condamnă vehement inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu care ar fi îndemnat, duminică, Metrorex să oprească metrourile. „Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineață la oprirea metroului bucureștean, precum și iresponsabilitatea șefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare și-l încurajează în acțiunile lui distructive. Am discutat zilele astea cu mulți angajați STB, am aflat problemele și mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului și responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, a încheiat Nicușor Dan.

Tramvaiul 41 face legătura între cartierul Drumul Taberei și Casa Presei
Tramvaiul 55 a circulat greu, ca pe timp de grevă

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Yoga: 3 ramuri importante ale acestei practici

Cu o istorie de aproximativ 5.000 de ani, yoga este o practică care îmbină posturile fizice cu meditația, concentrarea și tehnicile de respirație, pentru...

LIVE UPDATE Metroul circulă cu dificultate, după o defecțiune apărută la un tren

UPDATE, ora 09:56: Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că incendiul de...
00:01:30

VIDEO: John Kerry: „Războiul din Ucraina nu trebuie să oprească lupta pentru climă”

John Kerry, senator SUA, a declarat la Forumul Economic Mondial (WEF), că această criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina nu trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă