9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentAproape 20 de persoane salvate de pe munte, în ultimele 24 de...

Aproape 20 de persoane salvate de pe munte, în ultimele 24 de ore

Salvamontiştii au salvat, în ultimele 24 de ore, în urma intervenţiilor, 17 persoane, cinci dintre acestea fiind transportate la spital, anunţă Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional s-au primit 17 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont.

Potrivit sursei citate, câte trei apeluri au fost pentru Salvamont Sinaia şi Salvamont Alba, câte două pentru Salvamont Caraş Severin – Muntele Mic, Salvamont Cluj şi Salvamont Gorj, şi câte un apel pentru Salvamont Lupeni, Salvamont Prahova, Salvamont Maramureş, Salvamont Judeţul Braşov şi Salvamont Neamţ.

“În cazul acestor intervenţii au fost salvate 17 persoane, dintre acestea 5 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. S-au mai primit 29 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, arată Salvamont România.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă