20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSănătateAndrei Baciu, fost coordonator al vaccinării anti-Covid, a fost numit președinte al...

Andrei Baciu, fost coordonator al vaccinării anti-Covid, a fost numit președinte al CNAS

Medicul Andrei Baciu, fost coordonator al campaniei de vaccinare anti-Covid din România, a fost numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Decizia de numire în fruntea CNAS a fost semnată de premierul Marcel Ciolacu la data de 17 august 2023. Funcția de președinte al CNAS are rang de secretar de stat iar din acest motiv se ocupă prin decizie a premierului. Simultan cu preluarea funcției de la CNAS, Andrei Baciu a fost eliberat din funcția lui anterioară, aceea de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Doctorul Andrei Baciu are acum 37 de ani și este membru PNL, fiind chiar vicepreședinte PNL București și președinte PNL Sector 3. Baciu a făcut parte, timp de un an și jumătate, din conducerea Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării anti – Covid (CNCAV). Inițial Baciu a fost vicepreședintele CNCAV, președinte fiind medicul Valeriu Gheorghiță. Apoi, Valeriu Gheorghiță a plecat de la CNCAV, iar Baciu a devenit președinte al CNCAV.

La CNAS, Andrei Baciu vine pe funcția de președinte din care a fost destituită Adela Cojan.

Decizia de schimbare a președintelui CNAS a fost luată după ce premierul Ciolacu s-a declarat nemulțumit de activitatea CNAS. Premierul i-a cerut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să realizeze “schimbări profunde” la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, subliniind că este nevoie “de o structură nouă”.

Premierul și-a exprimat nemulțumirea față de conducerea CNAS în contextul scandalului legat de căminele de bătrâni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...

Polonia va analiza dacă poate redeschide un punct de trecere cu Belarus, spune premierul

Polonia ar putea redeschide un punct de trecere a frontierei cu Belarus, a declarat vineri premierul, în încercarea de a ajuta întreprinderile din estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă