3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSocialEvenimentAmenzi de peste 5,6 milioane de lei pentru 500 de magazine Mega...

Amenzi de peste 5,6 milioane de lei pentru 500 de magazine Mega Image

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 5,65 milioane de lei un total de 500 de magazine Mega Image. Această decizie a fost luată în urma constatării unor abateri în timpul unor controale efectuate începând de la mijlocul lunii august.

“În toate locaţiile verificate, comisarii ANPC au constatat abateri de la respectarea prevederilor legale în vigoare, în domeniu, pentru care au aplicat următoarele sancţiuni: 793 amenzi contravenţionale, în valoare totală de circa 5,65 milioane lei; 152 avertismente; oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficienţelor constatate pentru produse în valoare totală de peste 35.000 lei; oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare circa 1,2 milioane lei; oprire temporară de la prestarea serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru 31 de magazine; propuneri de încetare a practicii comerciale incorecte, pentru 12 magazine”, se arată într-un comunicat al ANPC, potrivit Agerpres.

Printre cele mai frecvent întâlnite abateri s-au numărat:

  • neconcordanţe între preţul produsului la raft şi preţul acestuia la casa de marcat
  • inducerea în eroare a consumatorilor, nefiind precizate pe eticheta de la raft ingredientele exacte conţinute
  • nerespectarea regimului promoţiilor (comercializarea produselor ambalate multipack, fără a exista la vânzare produsul, pentru a se verifica preţul singular, neafişarea datei de început a promoţiei, lipsa informaţiilor cu privire la perioada de desfăşurare a promoţiilor)
  • diferenţe între cantitatea netă marcată pe ambalaj şi cea reală a produsului
  • comercializarea unor produse cu termenul de valabilitate/data de minimă durabilitate expirat/expirată sau data-limită de consum/data durabilităţii minimale depăşită.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Decizie de ultim moment a CCR. Parlamentarii își recuperează pensiile speciale

Curtea Constituţională a României a decis că indemnizaţia pentru limita de vârstă, până la abrogarea sa, era un drept legal acordat deputaţilor şi senatorilor...

Macron este „ extrem de fericit” de eliberarea a trei minori franco-israelieni

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat luni seara că este "extrem de fericit" de eliberarea a trei minori franco-israelieni deţinuţi de Hamas, adăugând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă