10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSocialJustițieAlina Gorghiu: Curtea de Casaţie din Italia a hotărât predarea lui Ionel...

Alina Gorghiu: Curtea de Casaţie din Italia a hotărât predarea lui Ionel Arsene

Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene autorităţilor din România, hotărârea fiind definitivă, a anunţat sâmbătă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, conform agerpres.ro.

Potrivit acesteia, Ionel Arsene va fi predat “în scurt timp” autorităţilor române.

“Ministerul Justiţiei tratează toţi fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităţilor din ţară. (…) Statul român este preocupat ca justiţia să fie făcută până la capăt”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost condamnat definitiv de instanţa română la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

Ionel Arsene s-ar putea întoarce în România! Curtea de Apel din Bari a decis extrădarea fostului baron de Neamț

Curtea de Apel din Bari a aprobat, joi, cererea de extrădare a lui Ionel Arsene. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, afirmă surse citate de Realitatea PLUS.

Reamintim că în luna martie a acestui an, Ionel Arsene a fost demis oficial de la șefia Consiliului Județean Neamț, în lipsă, după ce a fost condamnat defintiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă