17.8 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăPoliticăAlin Nica, în juriul european pentru protejarea patrimoniului

Alin Nica, în juriul european pentru protejarea patrimoniului

Marca „Patrimoniul European” este o recunoaștere acordată de Uniunea Europeană clădirilor, documentelor, muzeelor, arhivelor, monumentelor sau evenimentelor care sunt văzute ca repere în crearea Europei de astăzi. Programul este gestionat de Comisia Europeană. România are două clădiri recunoscute ca patrimoniu comun european. De curând, Alin Nica, președintele CJ Timiș a fost ales în juriul acestui for.

“Astăzi am fost desemnat membru în juriul european pentru selectarea și monitorizarea siturilor care dețin „marca patrimoniului european”. Este o onoare să fiu parte a unei echipe europene de experți culturali care lucrează pentru Comisia Europeană și sper ca experiența dobândită în această calitate să poată fi valorificată în Timișoara, viitoare Capitală Europeană a Culturii.

Comisarul european recunoaște potențialul de patrimoniu european al județului Timiș

Mariya Gabriel, comisar european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, căreia i-am prezentat inițiativele noastre, ne-a transmis tot sprijinul și încrederea că în următorii ani, Timișoara și Timișul vor reuși să își atingă potențialul,” a scris Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș pe pagina sa de facebook.

citește și: Prăpastia dintre fotbalul maghiar și cel românesc

Prin marca protejată se înțelege că UE acordă o atenție sporită unor sit-uri de patrimoniu. În lista European Heritage Lebel, apar și Memorialul de la Sighet și clădirea Comisiei Dunării din Deltă.

Timișul nu are încă un sit înscris.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Se derulează investiții de un miliard de euro la marile aeroporturi din România

Marile aeroporturi din România precum și infrastructura critică aeriană din țara noastră au în derulare investiții de aproape un miliard de euro, relevă o...

Fiica Regelui Mihai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, împlinește 74 de ani

Fiica Regelui Mihai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, își sărbătorește, la data de 26 martie, ziua de naștere. Fiica Regelui Mihai, ultimul suveran al...

Francesco Bagnaia, victorios în Marele Premiu al Portugaliei

Pilotul italian Francesco Bagnaia, campionul mondial en-titre, a câştigat Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP, duminică, pe circuitul de la Portimao. Pilotul cel de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă