18.5 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăPoliticăAlin Nica dă bani de la CJ Timiș pentru sinistrata Primărie a...

Alin Nica dă bani de la CJ Timiș pentru sinistrata Primărie a Timișoarei

Deși are unul dintre cele mai mari bugete din țară, Primăria Timișoarei este acum, în criza Colterm, la mâna guvernului și a altor entități.

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a hotărât să propună consiliului alocarea unei sume de 1,215.000 de lei din fondul de rezervă al instituției.

“Din spirit de solidaritate cu orașul Timișoara și cu cetățenii Timișoarei care trec prin momente dificile, am hotărât să propun Consiliului Județean Timiș alocarea unui sume de 1.215.000 lei din fondul de rezervă al instituției noastre către Primăria municipiului Timișoara în vederea acoperirii unei părți din subvenția pentru societatea de termoficare Colterm. Banii reprezintă majoritatea resurselor financiare de care dispune CJ Timiș, restul, câteva sute de mii de lei rămânând în continuare pentru a acoperi situațiile neprevăzute generate de pandemie sau de alte posibile evenimente, a scris Alin Nica pe facebook.

citește și: Cachistrația lui FRI(gu)TZ

Primăria Timișoara vrea frișca de pe tortul de la stat

Săptămâna trecută, primarul Dominic Fritz a discutat cu Florin Cîțu, primul ministru interimar, care l-a îndemnat, în lipsă de posibilitatea de a da un OUG, să împrumute de la Trezoreria statului 100 de milioane de lei.

Surse din Primăria Timișoarei susțin că se cheltuie un milion de lei pe zi pentru agentul termic, care este, potrivit aprecierilor localnicilor, călâu.

Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, a solicitat din fondurile de rezervă sau la rectificare un ajutor de stat de 1,3 miliarde de lei, reprezentând subvenția la căldură. Din acest total, 450 de milioane erau destinate Primăriei Timișoara.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Pentru încăperi moderne și eficiente, alege covorașele profesionale!

Cu toate că de multe ori este trecută cu vederea importanța acestui obiect, covorașul joacă un rol foarte important în asigurarea unui confort angajaților...

Suntem pro-Europa, dar împotriva eurocrației!

Prin impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei, europenii s-au împușcat în picior, zicea în vară Viktor Orbán. “Rusia nu a căzut în genunchi, europenii au devenit...

Cetățenii ucraineni vor primi consultaţii medicale gratuite în România

Locuitorii din Ucraina aflați pe teritoriul României vor primi consultaţii medicale gratuite în România, anunță un comunicat de presă transmis de Crucea Roșie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă