3.9 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăȘtirile zileiAlertă! Câciu spune adevărul: Punctul de pensie nu se majorează cu 15%,...

Alertă! Câciu spune adevărul: Punctul de pensie nu se majorează cu 15%, ci tot pachetul

Ministrul de Finanțe spune că punctul de pensii nu se va majora cu 15%, ci întreg pachetul ar putea ajunge la acest procent. O decizie oficială în acest sens va fi anunță abia peste două săptămâni a spus Adrian Câciu într-o conferință de presă la Guvern.

”Mi-aş fi dorit să nu se ajungă aici, dacă politicienii nu ar fi făcut licitaţie pe pensii, până acum decizia era luată. Trebuie să înţelegeţi un singur lucru, pensiile se plătesc din veniturile din contribuţii, evident că există şi un deficit la fondul de pensii. România a fost introdusă în procedură de deficit excesiv de către strămoşii acestui guvern, România este obligată să reducă deficitul, nu are spaţiul pe care îl are orice altă ţară când vrea să îşi ajute cetăţenii dar cu toate acestea, face toate eforturile să îi ajute”, a spus ministrul de Finanţe.

Adrian Câciu își contrazice șeful de partid care de câteva săptămâni anunță cu surle și tobe că pensiile vor fi majorate cu 15% și că pensionarii vor primi ajutoare și vouchere ce pot atinge suma de 4.000 de lei.

”Noi trebuie să ajutăm pensionarii, nu că îi ajutăm, este dreptul lor de a fi ajutaţi în faţa erodării puterii de cumpărare, dar trebuie să ţinem cont şi de indicatorii macroeconomici pe care îi comportă deficitul la fondul de pensii, pentru că nu poţi să creşti deficitul la fondul de pensii, pentru că dacă îl creşti, ai un răspuns de dat la Comisia Europeană care nu cred că poate fi unul pozitiv în condiţiile în care alcineva ne-a introdus în procedută de deficit excesiv”, a mai spus Câciu.

Dar în același timp, Câciu îl atacă pe fostul premier Florin Cîțu că a adus țara în situația de deficit excesiv.

”Este bine ca mesajele mele să ajungă şi la acele trompete care vorbesc şi cred că dacă au plecat, măcar nu au bunul simţ să tacă, pentru răul pe care l-au produs acestei ţări”, a mai spus ministrul.

Adrian Câciu a arătat că ”anvelopa acordată de cheltuieli pentru pensii creşte cu 15%, iar modul în care acest pachet se construieşte ţine cont de legi, de necesităţile oamenilor. ”Inflaţia îi afectează pe cei cu venituri mici şi medii, pe bogaţi nu, cine e bogat şi se plânge înseamnă că are o problemă şi e ipocrit”, a completat el. 

Ministrul a mai spus, despre ajutoarele acordate pensionarilor, că în coaliţie se va veni cu decizia finală şi ”există mai multe simulări astfel încât persoanele cu venituri mici şi medii să poată să fie protejaţi de această avalanşă a creşterii preţurilor”. 

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

102 alerte false cu bombă în școlile din Bulgaria, înainte de alegeri. Guvernul de la Sofia acuză Rusia

Guvernul interimar de la Sofia a acuzat marţi Rusia că s-ar afla în spatele unui val de alerte cu bombe în zeci de şcoli...
00:01:20

VIDEO: Momentul tragediei din Nashville

Un tânăr de 28 de ani, înarmat, a împușcat mortal trei copii și trei angajați de la o școală creștină privată în capitala Tennessee. Agresorul,...

UE: Fără automobile cu motoare pe combustie din 2035

Uniunea Europeană a pus capăt unei decizii ambițioase și de anvergură: interzicerea vânzărilor noi de mașini cu motor cu combustie începând cu 2035. Textul validat...
Ultima oră
Pe aceeași temă