26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalAdministrația de la Wahington nu crede că a avut loc utilizarea de...

Administrația de la Wahington nu crede că a avut loc utilizarea de echipamente militare de proveniență americană la Belgorod

Administraţia de la Washington a exprimat scepticism, marţi seară, în legătură cu informaţiile privind utilizarea de echipamente militare de provenienţă americană în atacurile comise în regiunea rusă Belgorod.

Washingtonul este sceptic privind utilizarea de echipamente americane în atacurile din Rusia

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat a declarat că oficialii de la Washington sunt la curent cu informaţiile care au circulat în presă şi pe reţele online privind folosirea unor echipamente militare americane în atacurile din regiunea rusă Belgorod. „Suntem sceptici în acest moment privind autenticitatea acestor informaţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de agenţia Reuters, subliniind că Washingtonul nu încurajează şi nu facilitează atacuri pe teritoriul Rusiei, conform stiridinsurse.ro.

Combatanţi pro-ucraineni au pătruns luni pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina. Kievul a negat orice implicare în această incursiune, susţinând că sunt grupuri insurgente ruse care se opun Administraţiei de la Moscova.

De la Washington se manifestă scepticism privind utilizarea de echipamente militare de origine americană, folosite la Belgorod

Însă combatanţii au pătruns în Rusia dinspre Ucraina şi, potrivit unor surse citate de cotidianul The Guardian, în cursul incursiunii au fost observate vehicule militare de fabricaţie americană, inclusiv de tip Humvee şi Maxxpro 1224.

Un civil rus a fost ucis, iar alţi aproximativ zece au fost răniţi în urma atacurilor comise luni de grupul pro-ucrainean în regiunea Belgorod, potrivit autorităţilor ruse. Administraţia de la Moscova a anunţat marţi respingerea incursiunii militare ucrainene, precizând că aproximativ 70 de combatanţi ucraineni au fost eliminaţi. Ucraina nu a făcut niciun comentariu despre eşecul operaţiunii, iar informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă