21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăA devenit oficial: IGPR a confirmat că Sorin Oprescu a fost prins...

A devenit oficial: IGPR a confirmat că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia

Acum totul este oficial: IGPR a confirmat faptul că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Potrivit sursei citate, fostul primar al Capitalei a fost deja condus la sediul autorității judiciare competente.

nformația serii despre Sorin Oprescu. Fostul primar general al Capitalei a fost prins în Grecia, fiind ulterior condus la sediul autorității judiciare competente pentru confirmare și punerea în executare a mandatului, anunță IGPR.

Sursa citată precizează că Sorin Oprescu a fost depistat în zona orașului Atena, chiar în cursul zilei de marți. Mai multe autorități internaționale au fost implicate în acest proces.

„La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional, informează IGPR, potrivit capital.ro.

E oficial de la IGPR că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare în România

Menționăm faptul că Sorin Oprescu a fost depistat în Grecia după ce pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. Fostul edil a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare la data de 12 mai 2020, după ce procurorii DNA au descoperit că acesta ar fi constituit grup infracțional organizat.

Totodată, Sorin Oprescu mai este acuzat și de luare de mită, abuzul în serviciu, dar și de spălarea banilor.

„Cel în cauză a fost condus la sediul autorității judiciare competente, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului”, anunță Poliția.

Ulterior însă, acesta era de negăsit. Autoritățile au aflat însă că înainte cu două săptămâni ca instanța să ia decizia, fostul edil părăsise deja țara prin vama de la Giurgiu.

Menționăm faptul că anunțul oficial din partea IGPR vine după ce în urmă cu câteva ore au apărut zvonuri conform cărora fostul edil ar fi fost deja prins în Atena Grecia.

Sorin Oprescu a cerut deja azil politic?
Ulterior, surse au declarat pentru Antena 3 că Sorin Oprescu ar fi depus deja documentația necesară pentru a-i fi acordat azil politic în Grecia.

În același timp, aceleași surse mai spun și faptul că există șanse ca la momentul la care a cerut azilul politic, fostul primar să fi făcut și un autodenunț, spunându-le autorităților despre condamnarea din România de peste 10 ani de închisoare.

“Nu a fost localizat de Interpol, ci de către Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor. În urmă cu scurt timp, aceștia au confirmat telefonic pentru Centrul de cooperare polițienească din România că Sorin Oprescu a fost reținut în Atena”, anunța Antena 3.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă