13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei5.400 de locuri la USAMV București pentru viitorii agronomi și veterinari

5.400 de locuri la USAMV București pentru viitorii agronomi și veterinari

Dacă procentul înscrierilor la facultățile din România s-a redus an de an, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, numărul celor care vor să dea admitere rămâne constant, ne informează departamentul de comunicare al universității bucureștene. Dosarul se poate depune AICI.

“Am ales să mă înscriu la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului pentru că vreau să mă fac topograf. Am auzit că se câștigă bine în meseria asta, adică o mie de euro pe lună,” ne explică Alin P., un tânăr venit din Focșani, unde după terminarea studiilor ar vrea să se revină ca “omul care privește prin lunetă.”

 

Unul dintre cele mai moderne campusuri universitare

Pentru cele peste cinci mii de locuri în facultăți, pentru cursuri de licență și master, USAMV București are unul dintre cele mai moderne campusuri universitare românești, peste 4.000 de locuri de cazare.

USAMV București este una dintre puținele universități din țară care dispune de locații de practică, având acorduri de colaborare cu multe companii de profil agronomic și veterinar. Stațiunile sale de cercetare-dezvoltare sunt recunoscute internațional.

„Anual avem un număr constant de candidați la facultățile noastre. Luând în calcul numărul celor înscriși în prima săptămână, putem spune că tinerii apreciază sistemul de admitere online. Am avut numeroase înscrieri în platforma, iar științele agronomice și medicina veterinară sunt deosebit de atractive pentru noile generații”– spune Rectorul USAMV,  Răzvan Teodorescu.

“O meserie nobilă” (prof. Florin Stănică)

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) a  mai scos la concurs 2400 de locuri la buget/taxă, la cele 7 facultăți ale sale, la programe de licență și master.

„Fiecare român mănâncă hrană produsă de niște agronomi, de niște horticultori, de niște zootehniști, de la animale îngrijite de veterinari, deci este un domeniu nobil care a însoțit omul de-a lungul întregii lui existențe. „ Prof. univ.dr. Florin Stănică.

——————————————————-

90% este procentul absolvenților USAMV angajați în primele șase luni de la absolvire, conform statisticilor actuale.

——————–

Criteriile de admitere:

– 70% media de la bacalaureat
– 30% nota/media aritmetică la alegerea candidatului la una din probele de la bacalaureat

Pentru programul de studii de la Facultatea de Medicină Veterinară:

– 50% nota obținută la proba scrisă, susținută online
– 50% media de la bacalaureat

 

Oferte de programe și de licență în limba engleză

USAMV București formează specialiști în domenii importante la nivelul resursei umane înalt calificate, în domeniile agricultură,  biologie, horticultură, peisagistică, zootehnie, medicină veterinară, silvicultură, management, inginerie geodezică, informează rectoratul.

Pe lângă acestea, USAMV București are în structura sa două facultăți unice în țară, care pregătesc specialiști în domeniul îmbunătățirilor funciare, unde România duce o lipsă crasă de noi specialiști, și în biotehnologii, o meserie de viitor. Oferta educaţională mai cuprinde programe de master disponibile în limba engleză, precum și programe de licență disponibile integral în engleză sau franceză.

Unul dintre cele mai splendide parcuri dendrologice din România

Agricultura foloseste foarte mult tehnologiile informatice, iar cel mai important lucru, pentru un inginer este să știe ce să facă cu informațiiile și datele obținute de la drone, senzori pentru optimizarea producțiilor și creșterea profitului.

USAMV București a adaptat programele de studiu la cerințele reale și actuale ale societăţii, crescând astfel procentul de angajare a absolvenților. În primul an de după absolvire, peste 90% dintre absolvenți intră pe piața muncii, mai mult de 75% dintre ei lucrând în domeniul pentru care s-au pregătit.

Locuri de muncă bine plătite

Studenții de la Facultatea de Agricultură pot aplica la unul dintre cele 300 de locuri de muncă disponibile zilnic. Vor putea face practică la Ferma Moara Domnească și să controleze plantațiile pomicole de pe tabletă. 

În ceea ce privește Facultatea de Medicină Veterinară lucrurile sunt destul de clare pentru cei care iubesc animalele și sunt preocupați de grija lor.

Viitorii studenți ai Facultății de Horticultură vor putea fi esteticienii parcurilor din deceniile viitoare sau designeri ai amenajărilor exterioare, explică un alt profesor.

La Facultatea de Ingineria si Gestiunea Producțiilor Animaliere se învăța ce înseamnă managementul unei ferme și al unei fabrici din industria alimentară.

Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului oferă șanse la profesii bănoase: topografi, manageri în domeniul protecției mediului și ai îmbunătățirilor funciare. 

Dacă Facultatea de Biotehnologii pregătește viitorii ingineri ai fabricilor de alimente și băuturi,  Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, managerii de succes. 

 

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă