3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternațional100 de copii palestinieni vor ajunge la tratament în spitale din Italia

100 de copii palestinieni vor ajunge la tratament în spitale din Italia

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a anunţat o nouă operaţiune pentru a oferi tratament spitalicesc pentru 100 de copii palestinieni din Gaza, potrivit epicnews.ro.

Copiii vor fi transportaţi în Italia cu avionul şi vaporul, a spus Guido Crosetto, potrivit Sky News. Primii 30 de copii vor zbura din Egipt în următoarele zile, iar alţi 30 vor ajunge în ţară cu familiile lor la sfârşitul lunii la bordul unui vas militar.

Crosetto nu a spus când şi cum vor fi transportaţi cei 40 de copii rămaşi. Copiii vor fi trataţi în spitale din Bologna, Florenţa, Genova şi Roma.

UNICEF: Gaza „cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil”

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a spus că niciun loc nu este sigur în Fâșia Gaza și că sunt în mod special îngrijorați de rapoartele privind numărul tot mai mare de copii strămutați care au fost separați de familiile lor de-a lungul coridoarelor de evacuare din sud sau care au ajuns neînsoțiți la spitale pentru ingrijire medicală, potrivit Reuters.

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a declarat pentru Consiliul de Securitate al ONU că peste 5.300 de copii palestinieni ar fi fost uciși din 7 octombrie – când militanții palestinieni ai Hamas au atacat Israelul, ucigând 1.200 de oameni și luând ostatici, majoritatea civili.

Israelul și-a concentrat represaliile împotriva Hamas în Gaza, un teritoriu de 2,3 milioane de oameni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 707: Zelenski trimite o delegație pentru negocieri la granița cu Polonia

După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea acum să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...
Ultima oră
Pe aceeași temă