5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăVideoUNICEF: Gaza „cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil”

UNICEF: Gaza „cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil”

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a spus că niciun loc nu este sigur în Fâșia Gaza și că sunt în mod special îngrijorați de rapoartele privind numărul tot mai mare de copii strămutați care au fost separați de familiile lor de-a lungul coridoarelor de evacuare din sud sau care au ajuns neînsoțiți la spitale pentru ingrijire medicală, potrivit Reuters.

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a declarat pentru Consiliul de Securitate al ONU că peste 5.300 de copii palestinieni ar fi fost uciși din 7 octombrie – când militanții palestinieni ai Hamas au atacat Israelul, ucigând 1.200 de oameni și luând ostatici, majoritatea civili.

Israelul și-a concentrat represaliile împotriva Hamas în Gaza, un teritoriu de 2,3 milioane de oameni.

Israelul a convenit miercuri să înceteze focul cu Hamas timp de patru zile pentru a permite ajutor umanitar și a elibera cel puțin 50 de ostatici ținuți de militanți în schimbul a cel puțin 150 de palestinieni închiși în Israel.

VIDEO. Nou-născuții au fost evacuați din Gaza

Un prim grup de bebeluși născuți prematur care au fost evacuați dintr-un spital din Fâșia Gaza a trecut luni (20 noiembrie) în Egipt pentru a primi tratament medical, potrivit unor imagini difuzate de guvernul egiptean.

Peste douăzeci de bebeluși erau așteptați să traverseze, potrivit televiziunii egiptene Al Qahera. Nou-născuții se aflau la spitalul Al Shifa din Gaza, unde alți câțiva bebeluși au murit pe fondul prăbușirii serviciilor medicale, cauzată parțial de întreruperi de energie electrică, când s-a terminat combustibilul.

Forțele israeliene au luat cu asalt spitalul Al Shifa săptămâna trecută, pentru a căuta o rețea de tuneluri Hamas construită dedesubt.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă