16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVIDEO: Percheziții în cazul unei rețele infracționale bănuite de trafic de persoane

VIDEO: Percheziții în cazul unei rețele infracționale bănuite de trafic de persoane

La data de 25 august 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, au efectuat 4 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane.

Activitățile s-au desfășurat în județul Iași, fiind efectuate cercetări cu privire la trafic de persoane, sub forma exploatării sexuale, în Marea Britanie.

În urma activităților, a fost ridicat un autoturism, bani, telefoane mobile și înscrisuri.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane ar fi recrutat, prin metoda loverboy sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe victime.

Persoanele recrutate ar fi fost transportate în capitala Marii Britanii, unde ar fi fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, ar fi fost obligate la practicarea prostituţiei.

Sumele de bani câştigate de către victime ar fi fost însuşite în totalitate de către traficanţi. Aceștia ar fi investit banii în locuințe și autoturisme de lux.

5 persoane au fost conduse la audieri, acestea urmând a fi prezentate procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, în vederea luării de măsuri legale.

Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor.

Cele mai citite

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă