Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

DNA a clasat dosarul de corupție de la Certej. Societatea civilă cere intervenția procurorului-șef

Procurorii DNA au închis pentru a treia oară dosarul privind corupția din jurul proiectului minier cu cianuri de la Certej, a anunțat. joi, organizația Declic.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

11.06.2020 - 15:14

"Procurorii DNA au închis pentru a treia oară dosarul privind corupția din jurul proiectului minier cu cianuri de la Certej, deși două instanțe au confirmat anterior existența unor posibile fapte penale și au dispus reluarea anchetelor închise de DNA. Acum, procurorii au clasat din nou dosarul, de această dată susținând eronat că faptele s-au prescris. Astfel, cu girul DNA, mineritul cu cianuri de la Certej poate începe, în ciuda unor suspiciuni evidente de corupție generalizată", menționează un comunicat publicat, joi, de comunitatea Declic.

Drept urmare, comunitatea Declic a contestat din nou decizia de clasare a dosarului, printr-o plângere împotriva rezoluției. De această dată, 3.265 de membri Declic i-au trimis procurorului-șef al DNA, Crin-Nicu Bologa, un memoriu în completarea plângerii împotriva clasării.

Prin acest memoriu, semnatarii cer DNA să reia urmărirea penală și să comunice de îndată primarului din Certej, Petru Cîmpian, calitatea de suspect, "mai exact până în august 2020".

"Aceasta este de fapt data până la care poate fi evitată prescrierea de facto a faptelor sesizate", menționează comunicatul Declic.

Comentarii