Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

26 de aleşi locali, găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a 26 de foşti şi actuali aleşi locali, între care un 13 primari, patru viceprimari şi nouă consilieri locali.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2018 - 15:21

Agenţia Naţională de Integritate (ANI), au fost găsiţi incompatibilitate sau s-a constatat conflictul administrativ în cazul lui Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni (jud. Mureş), Marcel Pelei, primarul comunei Homorod (jud. Braşov), Siko Imre, primarul comunei Belin (jud. Covasna), Costel Brateş, primarul comunei Stelnica (jud. Ialomiţa), Georgel Viorel Spătaru, primarul comunei Vintileasca, judeţul Vrancea, Ioan Tiberiu Cămărăşan, primarul comunei Silivaşu de Câmpie (jud. Bistriţa-Năsăud), Bogdan Sergiu, primarul comunei Malaia (jud. Vâlcea), Ionel Valentin Brebu, actual primar şi fost viceprimar al comunei Adâncata (jud. Ialomiţa), Nicolae Amzu, fost primar, actual consilier local al comunei Osica de Jos (jud. Olt), Mihai Gavrilă, fost primar, actual consilier local al comunei Drajna (jud. Prahova), Ştefan Sîngeorzan, fost primar, actual consilier local al comunei Feldru (jud. Bistriţa-Năsăud), Elisaveta Tudose, fost primar al comunei Coşeşti (jud. Argeş) şi Viorel Işfan, fost primar al comunei Zorlenţu Mare (jud. Caraş-Severin).

Cei mai mulţi dintre foştii sau actualii primari au avut întreprindere familială sau un PFA pe numele lor ori au participat la şedinţe de Consiliu Local în care s-au luat decizii ce priveau societăţi în care aveau interese ei sau apropiaţii.

Alţi patru viceprimari şi nouă consilieri locali au fost declaraţi incompatibili sau există datele unui conflict administrativ în ceea ce îi priveşte.

 

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază.

Totodată, ANI arată că mai mulţi dintre aceşti actuali şi foşti aleşi locali pentru care s-a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă nu au depus la dosarul de evaluare un puct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Comentarii

loading...