17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăUnde fugim în mini-vacanţa de Rusalii

Unde fugim în mini-vacanţa de Rusalii

Vremea ne va juca feste, dacă rămânem în Bucureşti, dacă mergem pe litoralul nostru sau pe Valea Prahovei. În schimb, cine pleacă spre Bulgaria, Grecia sau Ungaria, va beneficia de soare şi oferte ieftine.

Acest weekend prelungit este încă în extrasezon, aşa că preţurile sunt încă mici şi pachetele de cazare generoase. Pentru că toate instituţiile de stat şi majoritatea firmelor private au acordat liber luni, 12 iunie, mulţi români se gândesc la o mini-vacanţă, pregătită ad-hoc.

Cei mai mulţi bucureşteni, 80% din vânzările noastre s-au îndreptat spre Bulgaria, iar restul în nordul Greciei (Riviera Olympului şi Halkidiki) sau litoralul românesc. Locuitorii oraşelor din vestul ţării aleg Croaţia, Ungaria sau Austria“, declară Angelica Ciucă, de la agenţia All Inclusive Travel.

Astfel, în Bulgaria, în Albena, o noapte la un hotel de trei stele, cu demipensiune, costă între 19 euro şi 26 euro/persoană, iar la un hotel de cinci stele, în sistem all inclusive costă 44 euro/persoană. Atenţie însă că şi la bulgari se anunţă cer parţial acoperit.

Mult mai însorită va fi vremea în Halkidiki, Grecia, unde va fi soare tot weekendul, iar tarifele pornesc de la 74 euro/pachet 5 nopţi/persoană, la hotel de patru stele, în această perioadă.

Dacă nu aveţi timp însă de pregătit bagajele şi consideraţi că este mai comod de călătorit cu avionul, puteţi opta pentru sejururi last minute, cu plecare de miercurea viitoare -pe 15 iunie. În Kos, o superbă insulă grecească, o vacanţă all inclusive la patru stele costă 389 euro/persoană, cu tot cu transportul cu avionul. În Santorini, un sejur costă de la 344 euro/persoană, pentru un hotel de trei stele

Ungaria este o altă variantă, cu vreme însorită de vineri până duminică şi cu două posibilităţi estivale: Lacul Balaton şi un mega-aquapark în Budapesta. Două nopţi de cazare, demipensiune, cu intrare nelimitată la Aquaworld, la un hotel de patru stele costă 160 euro, potrivit ofertei agenţiei All Inclusive Travel. Aquaworld are în total 17 piscine (obişnuite, cu valuri, pentru surf sau pentru copii, cu tobogane) şi o baie turcească.

Vacanţă plăcută!

 

 

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă