13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSpania, îngenuncheată de criză. Un sfert din popula'ie - fără loc de...

Spania, îngenuncheată de criză. Un sfert din popula’ie – fără loc de muncă

Numărul şomerilor în Spania a ajuns la 5,4 milioane de oameni la sfârşitul lui 2011, spune premierul Mariano Rajoy, citat de money.ro.

„Anul se va încheia cu aproape 5,4 milioane de oameni… care vor să muncească şi nu pot”, a declarat Rajoy, citat de AFP. „Este o cifră astronomică”.

Noul şef al guvernului de la Madrid a dat în premieră publicităţii datele privind şomajul pe anul 2011, acestea urmând să fie confirmate prin raportarea din 27 ianuarie.

La sfârşitul trimestrului trei erau 4,978 milioane de şomeri în Spania, potrivit statisticii oficiale, ceea ce se traduce printr-o rată a şomajului de 21,52%. Cei 400.000 de şomeri în plus înseamnă că rata şomajului a ajuns în jurul a 23,3% din populaţia activă de 23,134 milioane de oameni.

Spania a mai primit o lovitură la sfârşitul săptămânii trecute, după ce agenţia Standard & Poor’s a decis să taie ratingul suveran cu două trepte la BBB+.

Asta se adaugă la recesiunea ce se profilează pentru 2012. Ultimele date arată că economia Spaniei a stagnat în trimestrul trei din 2011 în comparaţie cu trimestrul anterior, iar Banca centrală anunţă că economia s-a contractat în ultima parte a anului trecut.

Cele mai citite

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă