4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInvestigații România LiberăRadu Mustăţea a renunţat la funcţia de preşedinte al Biroul Asigurătorilor Auto...

Radu Mustăţea a renunţat la funcţia de preşedinte al Biroul Asigurătorilor Auto din România

Radu Mustăţea a renunţat la funcţia de preşedinte al Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) după ce la finele lunii martie asociaţia l-a suspendat pe o perioadă de un an, în urma anunţului DNA că este urmărit penal pentru asociere în vederea săvârşirii unor infracţiuni.

„După depunerea candidaturii la preşedenţia BAAR din 12 decembrie 2013 şi câştigarea alegerilor din 19 decembrie 2013, iata că după foarte scurtă vreme, la nici 6 luni, renunţ la această calitate. Motivul este datorat evident celor întâmplate în piaţa de asigurări de la inceputul anului şi până în prezent. Consider că BAAR are nevoie de un Comitet Director care să fie condus de un preşedinte care să poată să-şi exercite atribuţiile fără nici o constrangere, un preşedinte valid, nu unul suspendat din atribuţiile sale”, se arată într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, citat de Mediafax.

În luna ianuarie a acestui an, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Mustăţea, membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig, alături de Marian Mîrzac (fost director general Carpatica Asig) şi omul de afaceri Ilie Carabulea, este urmărit penal pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, complicitate la dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la cumpărare de influenţă, toate trei în formă continuată, complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în vederea obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi uz de fals.

Procurorii DNA au dispus, la 25 aprilie, trimiterea în judecată la Curtea de Apel Bucureşti a 11 inculpaţi, alături de societatea Carpatica Asig, pentru mai multor infracţiuni.

Printre aceştia se numără şi Mustăţea, alături de Dan Radu Ruşanu – fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în perioada aprilie 2013 – martie 2014, Corneliu Moldoveanu – vicepreşedinte ASF, Ilie Carabulea – omul de afaceri care controlează Carpatica Asig şi Marian Mîrzac – fost membru neexecutiv în Consiliul ASF.

Licenţiat în fizică la Universitatea din Bucureşti, Mustăţea şi-a început activitatea în industria asigurărilor în anul 1994, în cadrul Ardaf, unde a avansat până la funcţia de director al sucursalei Bucureşti. Ulterior, el s-a alăturat conducerii asigurătorului AGI Romania, pe care l-a şi condus din 2002 ca director general. Din ianuarie 2005, Mustăţea a preluat funcţia de director de vânzări al Astra, iar din iunie 2006 şi până noiembrie 2011 a condus societatea în calitate de director general şi, ulterior, preşedinte Directorat.

BAAR reuneşte toţi asigurătorii locali autorizaţi să practice asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) şi Carte Verde.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă