16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăRadu Golban îl atacă dur pe Mugur Isărescu: "Un expert n-ar trebui...

Radu Golban îl atacă dur pe Mugur Isărescu: “Un expert n-ar trebui să mintă cetăţenii”

Radu Golban, un român stabilit în Basel, Elveţia. Doctor în economie, a descoperit în timp ce îşi făcea documentarea pentru teza doctorală că Germania are o datorie istorică către Banca Naţională a României: peste 18 miliarde de euro, informează Realitatea.net.

Radu Golban a spus în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că în timp ce toate ţările caută să aibă o valută ieftină pentru a-şi promova exporturile, România caută să aibă un leu puternic ca să se califice ca bun importator.

Radu Golban spune că în timp ce toate ţările caută să aibă o valută ieftină pentru a-şi promova exporturile, România caută să aibă un leu puternic ca să se califice ca bun importator.

“Eu i-aş spune Banca Anaţională a României. Toate ţările caută să aibă o valută ieftină pentru a-şi promova exporturile. Noi căutăm să avem un leu puternic ca să ne calificăm ca buni importatori. Un leu puternic nu înseamnă altceva decât să exportăm forţă de muncă. Am auzit “Ţine leul tare!”. O ţară nenaturală, precum e România, cu un deficit pe balanţa comercială, care importă mai mult decât exportă nu poate avea o valoare mai mare. Noi vrem să ne calificăm ca buni importatori şi mâine”, a explicat economistul.

Citeşte şi Isărescu: România va intra într-un ciclu de reducere a dobânzii

Radu Golban a spus că “un expert (n.red.) să nu ar trebui să aibă tupeul să mintă cetăţenii”, căci printr-un leu puternic nu facem decât reîmpatrierea profiturilor companiilor din străinătate şi crearea a noi locuri de muncă tot în străinătate.

 

 

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă