15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPULS IMOBILIAR: Teren de 18 milioane euro plus TVA, vândut în sectorul...

PULS IMOBILIAR: Teren de 18 milioane euro plus TVA, vândut în sectorul 3

Compania Chimopar a încheiat cea mai mare tranzacţie cu terenuri, din 2011. Cu toate că iniţial a avut două oferte de cumpărare, una chiar mai mare ca valoare, Chimopar a decis să bată palma cu Meveco Holdings, care a pus mai puţine condiţii.

În schimbul unui teren de 35,2 hectare, situat pe bulevardul Theodor Pallady, nr. 50, la capătul cartierului Titan din Bucureşti, Chimopar a primit 18 milioane euro plus TVA, de la compania Meveco Holdings, înregistrată în Cipru.

De acest teren s-a arătat interesat şi fondul de investiţii imobiliare Interprime Properties, care se ocupă cu dezvoltarea magazinelor Ikea. Cu toate că danezii ar fi dat 22 milioane euro, plus TVA au pus însă mai multe condiţii, greu de îndeplinit de vânzător: terenul să fie complet eliberat de construcţii şi tranzacţia să se facă numai în paralel cu o alta, care ar fi avut ca obiect terenul învecinat.

Cumpărătorul actual al terenului, Meveco Holdings a acceptat să-şi elibereze terenul de construcţii pe banii lui şi să suporte şi cheltuielile aferente tranzacţiei, conform Hotărârii AGA a Chimopar.

Chimopar este o companie românească, controlată de un om de afaceri libanez, care se ocupă de producerea şi comercializarea de produse chimice, de la reactori de laborator, până la detergenţi şi lichid de spălare a parbrizului.

Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă