16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPrima Casă merge mai departe, la A Doua Casă!

Prima Casă merge mai departe, la A Doua Casă!

Azi s-a aprobat Prima Casă 4! Pot accesa credite preferenţiale şi proprietarii de locuinţe mai mici de 50 mp şi se reduce garanţia statului la 50%.

Chiar dacă în prezent plafonul acordat de stat în vederea accesării creditului Prima Casă a ajuns pe ultima sută de metri, noile prevederi legislative adoptate de Guvern vor avea drept efect continuarea creditării şi mărirea numărului de beneficiari.

Noile modificări aduse de Ordonanţă

Împărţirea garanţiei între Guvern şi bănci va conduce către continuarea programului guvernamental. Cum nu toate băncile sunt de acord cu această măsură, ele vor avea la dispoziţie un termen de trei luni pentru a-şi exprima opţiunile de a intra în program respectând condiţiile ce rezultă din această ordonanţă.

Băncile fie „solicită că nu merg înainte şi atunci rămân cu expunerea pe care o au până în acest moment sau decid să meargă pe acest program si plafonul emis deja se dublează”, a precizat Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Noua Ordonanţă de Urgenţă adoptată de Guvern oferă posibilitatea celor ce deţin în proprietate imobile cu o suprafaţă mai mică de 50 mp, dobândite în alt mod decât  prin programul Prima Casă să beneficieze de avantajele creditului şi să îşi mărească gradul de confort prin achiziţionarea unei locuinţe mai mari.

 „Beneficiarul eligibil pentru programul Prima Casă, este persoana care declară pe propria răspundere că nu deţine împreună cu soţul sau soţia nicio locuinţă, sau că deţine o locuinţă care să nu fi fost cumpărată prin programul Prima Casă cu o suprafaţă utilă mai mică ce 50 de metri pătrati”, a mai completat Bogdan Drăgoi.

De asemenea, noile prevederi legislative nu prevăd o limită de vârstă pentru beneficiarii care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă.

 

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă