12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPortugalia se va împrumuta de la Uniunea Europene

Portugalia se va împrumuta de la Uniunea Europene

Guvernul portughez a anunţat că va cere ajutor financiar Uniunii Europene, în ciuda declaraţiilor oficiale de până acum, relatează NewsIn.

După ce Parlamentul a respins, luna trecută, măsurile suplimentare de austeritate, situaţia financiară a ţării s-a agravat,  iar apelul la asistenţă financiară externă devine  “inevitabil”, a anunţat premierul în exerciţiu Jose Socrates.

“Am încercat totul, dar ne-am dat seama că am ajuns la momentul în care dacă nu am lua această decizie ar însemna riscuri pe care ţara nu trebuie să şi le asume”, a spus Socrates. “

Întotdeauna am văzut ajutorul extern ca ultimă soluţie, dar responsabilitatea mea este să am grijă de binele poporului portughez“, a afirmat premierul.

Şi situaţia politică a Portugaliei este dificilă, întrucât guvernul minoritar a demisionat după ce opoziţia a respins pachetul de măsuri de austeritate propus de Socrates. Alegerile generale anticipate au fost convocate pentru 5 iunie.

Portugalia va devenit astfel a treia ţară din zona euro, după Grecia şi Irlanda, care recurge la ajutor financiar extern, potrivit NewsIn.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă