21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăNota 8 la infrastructură pentru zona de nord şi nota 4 plus,...

Nota 8 la infrastructură pentru zona de nord şi nota 4 plus, pentru zona de sud a Capitalei

În cadrul emisiunii radio Casa Perfectă, de la RFI, se desfăşoară bătălia argumentelor unde este mai bine să cumperi o casă în Nord sau în Sud, cu păreri pro şi contra. În cadrul primei emisiuni, Războiul dintre Nord şi Sud pe piaţa rezidenţială invitat a fost Dan Ioan Popp, un nordist care din acest an investeşte şi în Sud.

La infrastructură, zona de nord a Capitalei merită nota 8, în timp ce zona de sud abia 4 cu plus, este de părere Dan Ioan Popp, preşedinte Impact SA, un  dezvoltator care până acum a construit cartiere rezidenţiale doar în Nord. În acest an, pentru prima dată a cumpărat un teren în Sud, în aşteptarea dezvoltării viitoare.

Dan Ioan Popp este investitorul român care a construit primul ansamblu de locuinţe din România, situat în zona Pipera, din nordul Bucureştiului. Strada Iancu Nicolae, acolo unde au fost amplasate aceste case, cu foarte mult timp în urmă, a devenit celebră şi este astăzi cea mai scumpă din afara Bucureştiului.

De ce a ales Nordul atunci şi de ce apoi a construit alte mii de locuinţe tot acolo? Pentru că sectorul 1, în extinderea căreia se află zona rezidenţială nouă, este cel mai bogat şi acest lucru se simte în calitatea locuirii, pentru că este cea mai verde parte a Capitalei (aici temperaturile fiind cu în medie 8 grade mai mici vara decât în Sud), pentru că autorităţile accelerează mai mult ritmul investiţiilor în Nord şi acest lucru se vede de la un an la altul, consideră Dan Ioan Popp.

Ca puncte slabe,  Dan Ioan Popp, consideră că inundaţiile frecvente sunt o pacoste în Băneasa şi Pipera, la fel lipsa unui sistem de canalizare şi faptul că uneori şi curentul electric nu ajunge la toţi, din cauza suprasolicitării.

Cu toate acestea, locuieşte acolo, pentru că personal i se pare cea mai bună alegere.

Peste 10-15 ani şi Sudul ar putea ajunge la nivelul Nordului, apreciază Popp. Printre avantaje, se află densitatea mare a locuitorilor (ceea ce înseamnă că unii vor rămâne în zonă, când vor cumpăra locuinţe noi) şi faptul că această piaţă este mult mai ieftină.

Toate argumentele pro şi contra Nord şi Sud şi unde a cumpărat nordistul teren pentru o viitoare dezvoltare imobiliară in Sud, aflaţi urmărind interviul video integral aici

 

 

 

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă