15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăNaţional Arena. Bani risipiţi, nici un vinovat

Naţional Arena. Bani risipiţi, nici un vinovat

Gazonul de pe cel mai mare stadion al ţării (care a costat 234 milioane de euro) va fi schimbat pentru a şaptea oară. Operaţiunea va avea loc imediat după amicalul cu Slovacia care se va disputa pe 14 august.

La doi ani de la inaugurare şi după ce pe Naţional Arena s-au disputat meciuri de Liga Europa cu casa închisă, o finală a acestei competiţii dar şi jocuri ale echipei naţionale, gazonul va suferi, din nou, reparaţii capitale.

A şaptea oară, iar durata lucrărilor este estimată la zece zile. Trebuie spus că gazonul a costat un milion de euro în momentul în care arena a fost inaugurată. Prima oară, gazonul a fost montat de firma fratelui lui Marian Oprişan şi a cedat chiar la prima partidă în care România a întâlnit Franţa. După acest meci, constructorul arenei şi-a asumat înlocuirea gazonului iar lucrarea a fost făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Naţională a fost înlocuit apoi pentru finala Ligii Europa, iar operaţiunea a costat municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei.

În septembrie 2011, o asociere bizară între Primăria Capitalei, Federaţia de Fotbal, Steaua şi Dinamo a dus la schimbarea suprafeţei de jos. Cele patru entităţi au suportat costurile integral, dar sumele plătite nu au fost făcute publice.

Gazonul a mai fost schimbat o dată înaintea partidei dintre Steaua şi Chelsea Londra din Liga Europa, operaţiune fulger, realizată cu doar 48 de ore înaintea jocului. Costul operaţiunii – 50 mii de euro. Gruparea din Ghencea a suportat toate costurile cel puţin aşa s-a lăudat, la acea vreme, Gigi Becali. În primăvara acestui an, Primăria Capitalei a mai schimbat o dată gazonul, iar nota de plată a fost de 690.000 de euro.

S-a vorbit mult despre cauzele pentru care terenul de joc nu poate ţine mai mult de câteva partide. S-au exprimat specialişti care au vorbit despre faptul că aerul nu circulă corespunzător, neaerisind corect firele de iarbă. O altă cauză ar reprezenta-o faptul că ventilaţia la nivelul solului nu este bună, iar tragerea acoperişului dăunează grav ierbii.

Gazonul nu are o instalaţie corespunzătoare pentru refacerea firului de iarbă, iar acesta nu beneficiază de lumina care îi este necesară.

Ieri, Mircea Sandu a precizat că nu există altă variantă decât schimbarea gazonului, deşi cel puţin două echipe româneşti joacă pe Naţional Arena în competiţii europene.

Steaua şi Astra sunt echipele cu cele mai mari şanse de calificare în play-off-ul Ligii Campionilor şi al Europa League.

Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă