18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăLocuinţe ANL date în folosinţă în Bucureşti

Locuinţe ANL date în folosinţă în Bucureşti

În sectorul 4, din Bucureşti, a fost inaugurat un bloc cu 48 apartamente, prin programul de închiriere de către tineri. În prezent,  pe acelaşi amplasament, mai este în lucru un bloc similar, care va fi recepţionat anul viitor.

Din cele 48 locuinţe recepţionate vineri şi predate viitorilor beneficiari, 20 sunt garsoniere şi 28 sunt apartamente cu două camere.

Potrivit reprezentanţilor ANL, blocul are un regim de înălţime redus – două etaje plus mansardă şi a fost ales un sistem constructiv nou, pe structură metalică, cu pereţi din panouri tip sandwich.

Ca finisaje, au fost folosite tâmplărie PVC la exterior şi de lemn la interior, parchet laminat în camere, gresie în băi, bucătării şi holuri,vopseluri lavabile.

Valoarea totală a investiţiei este 7.486.388 lei, inclusiv TVA. 

La inaugurare au fost prezenţi şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea şi primarul sectorului 4, Christian -Popescu Piedone.

UNDE S-AU MAI DAT ÎN FOLOSINŢĂ APARTAMENTE CU CHIRIE De la începutul anului, până în prezent, au fost recepţionate 452 locuinţe destinate închirierii, în localităţile Slănic Moldova, Sibiu, Sălard, Dorohoi, Bicaz, Odobeşti, Strehaia, Avrameşti, Titu, Valul lui Traian, Schitu, Bicaz şi Siret.

Poţi aştepta şi 11 ani, până primeşti o locuinţă cu chirie subvenţionată

Cum poţi primi o astfel de locuinţă, cu chirie modică, mult sub nivelul pieţei libere? Tinerii până în 36 ani, care vor să locuiască în astfel de apartamente, trebuie să se înscrie la primăria pe raza căreia îşi au locul de muncă, pentru a accede la o locuinţă construită prin programul Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

În funcţie de venituri, data depunerii cererii, vârstă, stare familială -dacă există sau nu copii, reprezentanţii primăriilor redactează liste de aşteptare, locuinţele fiind repartizate în funcţie de ordinea de pe aceste liste.

Printre beneficiarii care au primit locuinţe cu chirie în sectorul 4, vineri, în blocul recepţionat de ANL, se găsesc şi familii care şi-au depus dosarele în urmă cu 11 ani, a declarat primarul sectorului 4, Christian -Popescu Piedone.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă