16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăInvestitorii de la Bursa din Sibiu mizeaza pe cresterea actiunilor

Investitorii de la Bursa din Sibiu mizeaza pe cresterea actiunilor

Pe piata la termen a Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri de la Sibiu (BMFMS), saptamana trecuta a coincis cu o adevarata explozie a numarului de pozitii deschise. Astfel, la sfarsitul sedintei de vineri a fost atins un prag de 188.840 de pozitii deschise, din care 50% cu scadenta in luna septembrie. Pentru sfarsitul anului, erau deschise 30,58% din totalul de pozitii, iar pentru martie 2007 – 16,63%. "Tranzactiile pe derivatele cu scadenta martie arata un optimism deplin din partea investitorilor”, se arata intr-un comunicat al BMFMS. Potrivit acestei surse, investitorii asteapta o crestere de cel putin 25% a preturilor actiunilor, pentru prima luna din primavara lui 2007.
Pentru scadenta de la sfarsitul lunii viitoare, raportul euro/leu a inceput saptamana la 3,5560-3,5640 lei, la jumatatea ei coborand la 3,5510 lei. Joi euro a facut un nou salt, la 3,5640 lei, pentru ca in ultima sedinta a saptamanii euro sa fi tranzactionat la 3,5530 lei. Pretul de cotare pentru sfarsitul anului a avut o evolutie mai constanta, el mentinandu-se intreaga saptamana la 3,58 lei.
In clasamentul saptamanii s-au impus tranzactiile cu derivate ale actiunilor SIF5 Oltenia (DESIF5), cu 21.417 de contracte, ceea ce a reprezentat 39,44% din rulajul total. DESIF5 au inchis sedinta de vineri le 2,788 lei/actiune pentru scadenta septembrie, respectiv la 3,0937 si 3,333 lei/actiune pentru decembrie 2006 si martie 2007. Derivatele pe SIF2 Moldova (DESIF2) au secondat liderul cu un volum de transfer echivalent cu 19 milioane de actiuni.
"Tendinta care s-a instaurat saptamana trecuta in piata de la Sibiu a fost una preponderent descendenta, spre deliciul vanzatorilor, care au putut obtine randamente saptamanale de pana la 43,75%, cum a fost in cazul tranzactiilor cu derivate pe actiuni ale SSIF Broker Cluj (DEBRK) cu scadenta in decembrie. Un randament de 35,6% intr-o saptamana au adus DESIF2, care au fost cotate pentru scadenta septembrie la 2,145 lei, cu 0,089 lei mai putin decat in sesiunea din 18 august”, se arata intr-o analiza realizata de Intercapital Invest.
In cele cinci sedinte ale saptamanii trecute, la BMFMS au fost inregistrate 54.630 contracte futures si options, cu o valoare a tranzactiilor de peste 122 milioane lei.

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă