24.4 C
București
duminică, 25 septembrie 2022
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoOamenii lui Arafat sunt acuzați că refuză testele pentru școli

Oamenii lui Arafat sunt acuzați că refuză testele pentru școli

Oamenii lui Arafat sunt acuzați că refuză testele pentru școli, care ar fi trebuit să servească la testarea elevilor. O firmă din România are pe stoc 2,4 milioane de teste de salivă anti – Covid.

Acestea sunt produsele care urmau a fi distribuite în școli, pentru testarea elevilor. Elevii ar fi urmat să primească teste gratuit iar testarea să se facă acasă.

Testele nu ajung însă la școli pentu că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) refuză să le recepționeze.

Firma DDS Diagnostic acuză IGSU că refuză să primească 2,4 milioane de teste destinate depistării infecției cu Covid. IGSU este subordonat Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat. DSU face parte din Ministerul de Interne iar Raed Arafat este secretar de stat în acest Minister.

IGSU trebuia să cumpere teste și să le livreze ulterior către școlile din România, în colaborare cu Ministerul Educației. DDS Diagnostic a câștigat una dintre licitațiile de la IGSU dar produsele pe care trebuie să le livreze zac în depozit. Reprezentanții IGSU anunțaseră deja că nu mai pot primi aceste produse pentru că termenul de livrare a fost depășit cu 30 de ore.

Oamenii lui Arafat sunt acuzați că refuză testele pentru școli, pe motiv că au întârziat

Conform contractului, testele ar fi trebuit livrate la 2 decembrie 2021. Însă din motive legate de întârzierea transportului, ele au ajuns la București în dimineața zilei de 4 decembrie. Trebuie însă precizat că testele au termen de valabilitate doi ani. În acest scandal s-a implicat și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), care a confirmat că motivul întârzierii a fost o problemă de forță majoră (mai exact – transportul aerian a fost îngreunat din cauza măsurilor de protecție contra tulpinii Omicron).

Anterior datei limită de 2 decembrie, mai precis la 25 noiembrie, IGSU ar fi refuzat să primească o cantitate parțială, de 400.000 de teste, pe motiv că nu poate recepționa decât lotul complet. Problema este cunoscută și de generalul Iamandi, șeful IGSU. Inspectoratul încă nu a clarificat această situație.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Noi modificări în energie, cum ar urma să se calculeze facturile

Magazinele au anunțat deja că își vor scurta programul de funcționare ca să facă economie de energie.  Schimbarea ar urma să prevadă un...
00:01:17

Coreea de Nord a lansat o rachetă chiar înainte de vizita vicepreședintelui american Kamala Harris

Tokyo și Seul au denunțat Phenianul pentru că amenință pacea în regiune după ce Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică...
00:03:00

Silvio Berlusconi s-ar putea întoarce la conducerea Italiei alături de Georgia Meloni în timp ce italienii ies duminică la vot 

Giorgia Meloni ar putea deveni prima femeie prim-ministru a țării, iar Silvio Berlusconi s-ar putea întoarce la politica de vârf din Italia.  Giorgia Meloni, șefa...
Ultima oră
Pe aceeași temă