36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoBărbatul care a murit la Crevedia, și a cărui soție a murit,...

Bărbatul care a murit la Crevedia, și a cărui soție a murit, făcuse timp de doi ani reclamații că miroase a gaz de la stația GPL

Bărbatul care a murit la Crevedia, făcând infarct în momentul în care s-au produs exploziile, trimisese mai multe reclamații, în ultimii doi ani, în care sesiza autoritățile că de la stația GPL se simte miros de gaz.

Bărbatul a făcut infarct în momentul în care și-a văzut soția arsă pe aproape întregul corp. Bărbatul a murit ca urmare a infarctului și a fost, astfel, prima persoană decedată în contextul catastrofei de la Crevedia. Soția acestui bărbat este cea de-a doua persoană decedată. Soția a murit la spital, medicii nereușind s-o salveze, întrucât avusese arsuri pe 99 la sută din suprafața corpului.

Nu se știe încă la ce instituții au ajuns reclamațiile trimise de localnicul din Crevedia. Se știe însă că, în anul 2020, ISU Dâmbovița a anulat autorizația de securitate la incendiu pentru stația de încărcare GPL de la Crevedia. De asemenea, pe parcursul anului 2020, angajații ISU au aplicat firmei Flagas Srl, care deține punctul de lucru de la Crevedia, mai multe amenzi.

Drept urmare, la finalul anului 2020, firma care deține stația GPL a anunțat oficial că punctul ei de lucru de la Crevedia și-a încetat activitatea. Totuși, după anul 2020, același punct de lucru, de la Crevedia, a funționat drept parcare pentru autocisternele care transportă GPL. Se pare că, sub pretextul că este o parcare, autocisternele opreau la Crevedia și transferau GPL de la o autocisternă la alta. În cursul unei asemenea operațiuni de transfer s-au înregistrat și exploziile din seara zilei de sâmbătă, 26 august 2023. Datele preliminare arată că șoferii ar fi încercat să transfere GPL folosind o pompă neomologată.

Parchetul General derulează o anchetă asupra firmei Flagas, sub acuzația de distrugere. Procurorul general al României a anunțat că au fost două explozii puternice, dintre care a doua a fost cea mai puternică.

Începând din ziua de luni, 28 august, se fac verificări la toate stațiile de alimentare cu GPL din România.

Președintele Iohannis a cerut, încă din seara zilei de sâmbătă, ca ancheta să stabilească “dacă legea și regulile au fost încălcate” în catastrofa de la Crevedia.

“De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”

Klaus Iohannis,

Președintele României

Pe lângă cele două persoane decedate, exploziile și incendiul de la Crevedia au mai produs 56 de răniți. Dintre răniți, 39 sunt pompieri, angajați ai MAI. De asemenea, sunt răniți doi polițiști și doi jandarmi. Câteva persoane rănite au fost transferate la spitale din străinătate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă