12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăGuvernul elimină impozitul minim pentru firme de la 1 octombrie

Guvernul elimină impozitul minim pentru firme de la 1 octombrie

Guvernul nu se grăbeşte să uşureze viaţa micilor întreprinzători. Chiar dacă premierul Emil Boc s-a lăudat toată vara că din toamnă va elimina impozitul minim, se pare că cel mai devreme se va întâmpla de la 1 octombrie.

“Această iniţiativă vine să ofere un sprijin întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru că ştim foarte bine contribuţia lor în PIB, locul şi rolul lor în menţinerea şi crearea locurilor de muncă în România”, a declarat premierul Emil Boc, citat de Realitatea TV.

“Impozitul minim pentru firme se va elimna în momentul în care se aprobă actul normativ. Premierul şi fostul ministru de Finanţe au spus 1 octombrie. Nu s-a discutat altă dată”, a declarat ministeru l Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Patronii nu au însă încredere în promisiunea Executivului de a desfiinţa impozitul minim, chiar dacă efectele asupra micilor întreprinzători sunt dezastruoase. “Eu cred că acest impzit minim nu se va desfiinţa pentru că s-a stabilizat într-un fel un cuantum fix care vine la bugetul statului. Din moment ce vezi că este o măsură proastă, probabil că au interes ca aceşti mici întreprinzători să dispară”, a spus vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Pârvu.

De anul trecut până la mijlocul lui 2010 şi-au suspendat activitatea aproape 168.000 de firme. Societăţi nou înfiinţate au fost aproape 165.000 mii , cu 2.700 mai puţine decât cele închise temporar. Foarte multe firme au intrat însă în faliment , aproape 150.000 au fost dizolvate şi radiate la registrul comertului în ultimul an şi jumătate.

După renunţarea la impozitul minim pentru firme, Executivul plănuieşte ca de la începutul anului viitor să îl înlocuiască cu impozitul forfetar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă