21.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGiorgios Papandreou: Grecia va naţionaliza unele bănci elene

Giorgios Papandreou: Grecia va naţionaliza unele bănci elene

Premierul grec Giorgios Papandreou a declarat joi că guvernul pe care îl conduce va cumpăra acţiuni la unele bănci elene. Decizia face parte din planul de ştergere a unei părţi din datoria ţării şi a noului acord european pentru recapitalizarea băncilor, potrivit Bloomberg.

“Probabil că acţiunile unor bănci vor fi naţionalizate”, a declarat joi Papandreou reporterilor, la Bruxelles, după summit-ul zonei euro care a durat 10 ore. “După restructurare, le vom vinde înapoi pe piaţă”, a adăugat el.

Papandreou nu a dat nici un detaliu cu privire la băncile care ar fi vizate şi nici în ce priveşte dimensiunea programului de naţionalizare.

“Băncile elene vor ieşi din acest lucru cu o imagine foarte curată, fiind astfel reorganizate încât băncile vor deveni viabile şi nu vor mai avea probleme din cauza datoriilor din Grecia”, a declarat Papandreou.

Premierul grec a mai declarat că pentru Grecia a început “o nouă eră”, după summitul european de la Bruxelles, în cursul căruia creditorii ţării au decis o reducere cu 100 de miliarde de euro a datoriilor.

“O nouă epocă, o nouă eră se deschide pentru Grecia”, a spus el, la încheierea summitului.

 

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Islam Makhachev l-a învins pe Dustin Poirier în gala UFC 302

Într-un eveniment memorabil pentru fanii artelor marțiale mixte, Islam Makhachev (32 de ani) l-a învins pe Dustin Poirier (35 de ani) în main eventul...

Real Madrid, regina Europei pentru 15-a oară! Cine a fost ales cel mai bun jucător al meciului de pe Wembley

Fundașul spaniol Dani Carvajal, marcatorul primului gol din finala Ligii Campionilor, câștigată de Real Madrid cu scorul de 2-0 în fața Borussiei Dortmund, a...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă