12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăFostul șef al Fiscului lansează acuzații la adresa ministrului de Finanțe: I-a...

Fostul șef al Fiscului lansează acuzații la adresa ministrului de Finanțe: I-a sunat pe șefii companiilor naționale pentru „a face rost” de câteva sute de milioane de lei

Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, a lansat acuzații la adresa ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, în contextul scandalului izbucnit pe marginea salariilor angajaților din armată.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Diaconu îl acuză pe Mișa că ar suna personal la șefii companiilor de stat „să facă rost de câteva sute de milioane de lei”.

„Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, sună personal la șefii companiilor de stat să facă rost de câteva sute de milioane de lei și apoi iese public să vă liniștească că sunt bani. Nu sunt! Pe fondul imensului scandal al lipsei banilor pentru salariile angajaților Ministerului Apărării, finalizat cu execuția țapului ispășitor Țuțuianu, tandemul Tudose-Mișa dă asigurări poporenilor că situația bugetului public stă pe roze. O minciună sfruntată, că multe altele!”, a scris fostul șef al Fiscului, pe Facebook.

Gelu Diaconu a continuat susținând că există „o presiune fantastică asupra deficitului bugetar”.

„Există o presiune fantastică asupra deficitului bugetar, generată de inconștienta creștere a cheltuielilor cu salariile și pensiile precum și nerealizării veniturilor programate. Cu situația de la Ministerul Apărării se confruntă și alte ministere/agenții.  Din dorință de a da o aparență pozitivă rectificării vor umfla artificial veniturile programate pentru cele patru luni rămase până la sfârșitul anului”, a mai susținut el.

Gelu Diaconu l-a mai acuzat că ar fi pus în pericol dezvoltarea țării „ prin strangularea investițiilor publice”.

„Pentru informarea corectă a dvs. aflați că, de la înălțimea funcției sale, ministrul Mișa, personal, a sunat în disperare de cauza la șefii companiilor naționale pentru "a face rost" de câteva sute de milioane de lei din restul de lichidități anemice rămase la dispoziția acestora, după ce anterior li se <<confiscaseră>> deja rezervele. După ce au pus în pericol dezvoltarea țării prin strangularea investițiilor publice li se fragilizeaza viitorul companiilor emblematice ale statului român: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica… De ce fac toate acestea?  Simplu: că să salveze ce se mai poate salva din mincinosul program de guvernare al lui Dragnea&Valcov”,  a conchis el.



Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă