20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăFinal de saptamana linistit

Final de saptamana linistit

Desi in mod normal sedinta bursiera de vineri ar fi trebuit sa fie destul de animata ca urmare a faptului ca in ziua precedenta, dupa inchiderea pietei, au fost comunicate rezultatele financiare preliminare ale anului 2006 pentru foarte multe dintre companiile listate la bursa (inclusiv RRC, SIF-uri si companii farmaceutice), totusi lichiditatea si frecventa tranzactiilor s-au situat la un nivel destul de redus.
Preturile au continuat in general tendinta din ziua anterioara, adica de crestere pentru Transelectrica, Rompetrol Well Services si SSIF Broker Cluj si stabila sau usor descendenta pentru restul companiilor.
SIF-urile au fost slab tranzactionate, patru din cinci avand la jumatatea sedintei volume de tranzactii sub 400.000 de actiuni. Nici pana la finalul zilei situatia nu s-a mai imbunatatit, doar SIF5 si SIF4 reusind sa acumuleze pe intreaga zi un volum de tranzactii mai mare de un milion de actiuni.
Pe segmentul bancar am avut aprecieri usoare pentru BRD-GSG si Banca Transilvania, in vreme ce pretul actiunilor Banca Comerciala Carpatica a scazut cu peste un procent, cel mai probabil ca urmare a efectului rezultatelor financiare comunicate recent. Astfel, desi banca a raportat un profit net in crestere cu circa 8 procente in 2006 fata de 2005, totusi acesta a fost sub asteptarile investitorilor, indicatorii de performanta pe actiune situandu-se la un nivel mai putin atractiv decat in perioada similara a anului precedent.
Pe segmentul companiilor farmaceutice am avut parte de evolutii stabile astazi, rezultatele financiare comunicate joi dupa-amiaza fiind in cazul tuturor celor trei societati (Zentiva, Antibiotice si Biofarm) in linii mari la nivelul estimat de catre investitori. Imaginea generala a pietei a fost de usoara scadere, trei dintre cei patru indici reprezentativi ai pietei cunoscand diminuari de putin peste jumatate de procent. Doar BET-C a reusit o usoara crestere gratie faptului ca in componenta sa se afla si titlurile Transelectrica. Acestea au avut o apreciere de peste patru procente, ceea ce a ajutat indicele BET-C sa inchida ziua la un nivel cu 0,14% mai ridicat decat cel de joi.

Iulian Panait
Iulian Panaithttp://iulian-panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite

Luxemburg: Expoziție dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană

În seara de miercuri, 22 mai, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români...

Cum să-ți creezi o relație sănătoasă cu banii tăi

Lipsa educației financiare poate avea consecințe semnificative asupra vieții și a bunăstării întregii familii. Discuțiile despre bani pot crea o stare de disconfort în...

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...
Ultima oră
Pe aceeași temă