19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEduard Uzunov, Regatta: "Imobiliarele te protejează de inflaţie"

Eduard Uzunov, Regatta: “Imobiliarele te protejează de inflaţie”

Zilele acestea se vorbeşte tot mai des de austeritate şi  de un „nou efort de restructurare, de eficientizare, de perfecţionare”, cum spune guvernatorul Mugur Isărescu. Atunci, ce şanse de redresare mai are piaţa imobiliară? Cine şi de ce ar mai cumpăra case şi cine ar mai închiria spaţii comerciale şi de birouri?

În contextul economic actual, cât de atractivă este piaţa imobiliară?

Este adevărat că, mai ales în ultima vreme, contextul actual mai puţin fericit a dat naştere la tot felul de aprecieri asupra stării pieţei imobiliare din ţară. Încă din 2008, anul care pentru noi a reprezentat începutul crizei financiare, se vorbea că piaţa imobiliară ar fi murit, speculaţie cum nu se poate mai nefondată şi falsă.

Niciodată piaţa imobiliară nu poate muri, pentru că acoperă şi satisface o necesitate stringentă, fundamentală pentru bunăstarea omului: atât casa, cât şi biroul sau locul de unde îţi faci cumpărături sunt necesităţi, elemente sine-qua-non de care omul depinde în fiecare zi. Fără ele nu se poate, iar piaţa imobiliară este providerul acestor structuri care acoperă necesităţile.

Ceea ce este adevărat însă este faptul că piaţa imobiliară este o oglindă a economiei unei ţări. Din această cauză, odată cu scăderile economice se poate întâmpla să scadă şi piaţa imobiliară sau invers.

Prima Casă este un filon bun de business, mai are perspective? Unii developeri s-au axat 100% pe oferta de acest gen, dar nu este riscant pentru un business al cărui plan se face pe o perioadă de minimum doi ani?

Prima Casă rămâne un segment dinamic, iar tendinţa unor dezvoltatori de a se axa exclusiv pe oferte de acest tip nu face altceva decât să deservească o realitate economică, o cerere a pieţei, precum şi o necesitate, asa cum explicam la început.

În prezent, pentru publicul nostru, o casă reprezintă o necesitate puternică, iar programul Prima Casă a încercat să ofere soluţii în acest sens. Întrucât contextul economic pe care îl traversăm acum permite mai greu accesul la alternativele pentru Prima Casă, acest program, prin cumulul de oferte, prezintă încă perspective.

Întregul interviu, inclusiv cu randamentele actuale pentru principalele segmente imobiliare, îl găsiţi în revista PLANUL CASEI MELE, nr. octombrie.

Cele mai citite

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă