34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUpdate DOCUMENT/Dan Adamescu, nicio implicare în prăbușirea societății Activ Construcții Industriale

Update DOCUMENT/Dan Adamescu, nicio implicare în prăbușirea societății Activ Construcții Industriale

 
Raportul de expertiză semnat de trei experți contabili, demonstrează fără dubiu nevinovăția lui Dan Adamescu

·       Toți trei experții contabili ajung la concluzia că documentele arată, fără echivoc, o contabilitate corect întocmită
·       Jocuri la Tribunalul București: fără contraexpertiză este de neînțeles cum judecătoarea Nastasie a dat câștig de cauză invenției juridice a fraților Bosînceanu
·       99,66% din sumele încasate de Activ Construcții Industriale au fost plătite către furnizorii societății
·       Expertiza contabilă oferă o explicație simplă pentru intrarea în faliment a societății Activ Construcții Industriale: lipsa de fonduri ca urmare a gestiunii șantierului centrului logistic Lidl Iernut
 
 
Jocuri la Tribunalul București

 

 
Primul obiectiv încuviințat de judecătoarea Nicoleta Mirela Năstasie de la Tribunalul București trebuia să stabilească dacă debitoarea a ținut contabilitatea în raport cu dispozițiile legale. Toți trei experții contabili ajung la concluzia că: balanțele de verificare, planul de conturi, registrul de vânzări arată fără echivoc o contabilitate corect întocmită (vezi documentul – pagina 30). Nu mai puțin de 18 pagini conțin analize amănunțite ale experților care ajung la concluzia că normele legale s-au respectat. Fără contraexpertiză este de neînțeles cum de judecătoarea Năstasie a dat câștig de cauză invenției juridice a fraților Bosînceanu, trecând peste cei trei experți.  

 

contabilitate corect intocmita

 

Nici următorul obiectiv nu susține teza fraților Bosînceanu. Din cuprinsul raportului de expertiză reiese că Dan Adamescu nu a semnat niciun act în numele firmei care a lezat interesele lui Gheorghe și Mircea Bosînceanu precum și a aliaților lor. Numele lui Dan Adamescu nu apare nici măcar în comunicările interne ale directorilor care au semnat actele firmei Activ Construcții Industriale. Dan Adamescu nu există în documentele societății a cărui nume este implicat artificial pentru a asigura tunul pus la cale de frații Bosînceanu.

 
Omul de afaceri nu a primit niciun ban direct sau indirect din firma intrată în faliment

Analiza experților aruncă în aer invenția juridică a fraților Gheorghe și Mircea Bosînceanu. Expertiza judiciară contabilă concluzionează fără echivoc că nu există urmă de folos personal în numele lui Dan Adamescu. Omul de afaceri nu a primit niciun ban direct sau indirect din firma intrată în faliment. 99,66% din sumele încasate de Activ Construcții Industriale au fost plătite către furnizorii societății (pagina 9). Cu alte cuvinte, toți banii primiți au fost plătiți către firme precum cele deținute de frații Bosînceanu. 

 tranzacții ACI SRL corecte
 
 

Scopul fraților Bosînceanu nu este o justă evaluarea a celor întâmplate

 

Citește și despre tunul de 26 de milioane de lei și patrimoniul actual al fostei Baumeister

Așadar, scopul fraților Bosînceanu nu este o justă evaluarea a celor întâmplate, ci o încercare de a se îmbogăți peste măsură, pe spatele notorietății fostului om de afaceri, Dan Adamescu.
Expertiza contabilă oferă și o explicație simplă pentru intrarea în faliment a societății Activ Construcții Industriale: lipsa de fonduri ca urmare a gestiunii șantierului centrului logistic Lidl Iernut (pagina 36). În determinarea de a se năpusti asupra declinului unui prosper om de afaceri, care le poate asigura o avere rapidă și nejustificată, frații Bosînceanu împreună cu lichidatorul judiciar Găvenea, complicele lor, ascund acest adevăr elementar. Nicio mențiune din partea avocatului Matei Șovărel, despre faptul că Lidl a oprit plățile către debitoare și a împins societatea în faliment. De altfel, avocatul Matei Șovărel, apărătorul fraților Bosînceanu, a recunoscut pentru România liberănu a întreprins nici o acțiune de recuperare a datoriilor de la Lidl.
 
Citește și – Cine a îngenuncheat Baumeister – 

 

 

Expertiză judiciară – contabilă Activ Construcții Industriale by Romania Libera on Scribd

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații, cunoscută pentru dezvăluirea unor situații și acte de corupție din România. Printre cele mai notabile articole ale sale se numără cele despre legăturile dintre Speranța Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef al Serviciului de Informații Externe - Gabriel Predoiu. Eliza a dezvăluit rețeaua de corupție a fostei conduceri de la Unirea Shopping Center, dar și a clanului Stan (patronii Stanbox).
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă