25.4 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCosturile de întreţinere mici, principalul atu al ansamblurilor noi

Costurile de întreţinere mici, principalul atu al ansamblurilor noi

Cheltuielile de întreţinere reprezintă una dintre cele mai mari griji, pe timpul lunilor de iarnă. Costurile nu sunt mici nici pentru locatarii de la bloc, nici pentru proprietarii caselor cu grădină. Însă în timp ce proprietarii de vile controlează situaţia în totalitate, cei care locuiesc împreună cu alţi vecini pot doar să fie atenţi în momentul achiziţiei, la modul în care este construit blocul şi la calitatea materialelor.

În afara cheltuielilor comune, costurile de întreţinere depind cel mai mult de structura blocului şi de materialele folosite la construcţia unei clădiri. Din acest punct de vedere, construcţiile noi au un avantaj uriaş faţă de blocurile ridicate în perioada comunistă: locatarii fac economii importante la întreţinere. Construcţiile vechi au nevoie de reabilitări termice, poate chiar şi de consolidări, probleme complet inexistente în cazul blocurilor ridicate în ultimii câţiva ani. Proprietarii locuinţelor noi învaţă, abia după ce se mută, ce înseamnă cu adevărat eficienţa energetică: nu există pierderi de căldură, consumul de electricitate este controlat de senzori, iar contorizarea la gaze şi apă se face în funcţie de consumul fiecărui locatar. Drept urmare, factura de întreţinere scade puternic, în cazul ansamblurilor care nu impun costuri de mentenanţă.

Dezvoltatorii imobiliari care au trecut cu bine de anii de criză au învăţat că nişte costuri mici de întreţinere reprezintă un argument decisiv pentru clienţi. Spre deosebire de vechile blocuri, noile clădiri rezidenţiale sunt performante din punct de vedere energetic, având şi certificate pentru a atesta acest fapt.

„Pentru construcţiile noastre, folosim numai materiale de ultimă generaţie, de calitate superioară. Încă din stadiul de proiectare, unul dintre cele mai importante aspecte luate în calcul este eficienţa energetică. Specialiştii noştri şi-au concentrat atenţia asupra micilor detalii care fac diferenţa, au creat fiecare proiect gândindu-se exclusiv la nevoile viitorilor proprietari”, declară Nicolae Niţu, dezvoltator Gama Invest.

Ansamblul Gama Residence Classic 3 este cel mai nou proiect al dezvoltatorului imobiliar, ce beneficiază atât de experienţa acumulată de-a lungul anilor, cât şi de inovaţiile prezentului. Cu termenul de predare în iunie 2014, proiectul va beneficia de o linie arhitecturală modernă şi va fi compus din trei blocuri, cu 48 locuinţe, de trei tipuri:

·         Garsonieră (38 mp) – 25.500 euro (TVA inclus)

·         Apartament cu două camere (55 mp) – 38.500 euro (TVA inclus)

·         Apartament cu trei camere (80 mp) – 60.500 euro (TVA inclus)

Dezvoltatorul s-a concentrat pe detaliile vieţii de zi cu zi şi pe cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă un cămin. Datorită unei compartimentări eficiente, viitorii proprietari nu vor avea nevoie să facă îmbunătăţiri ulterioare. Locurile de parcare în aer liber vor fi amenajate în spatele clădirilor, iar pentru confortul locatarilor, vor exista accese secundare, dinspre parcare.

„Cele trei noi imobile vor fi amplasate în Şoseaua Olteniţei nr. 11A. Proiectul va avea o linie arhitecturală echilibrată, atât în ceea ce priveşte volumetria şi paleta de culori exterioare, cât şi în ceea ce priveşte compartimentările interioare şi logica vieţii de zi cu zi, în cadrul locuinţelor. Locatarii noştri nu vor avea motive de îngrijorare – nu vor exista costuri în plus, precum cele de mentenanţă. Fiecare va plăti doar ce consumă în propriul cămin, plus cheltuielile cu părţile comune”, subliniază dezvoltatorul Gama Residence Classic 3.

Cele mai citite

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE

UE investește aproape 3 miliarde EUR din veniturile provenite din comercializarea certificatelor de emisii pentru sisteme energetice mai curate în zece țări ale UE,...

Mark Rutte va fi nominalizat miercuri pentru postul de secretar general al NATO de toate cele 32 de state membre

Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma miercuri nominalizarea premierului interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, au...

Austria învinge Olanda și câștigă Grupa D

Selecţionata Austriei a obţinut o victorie surprinzătoare în faţa Olandei, cu scorul de 3-2, în cadrul Grupei D a Campionatului European de fotbal -...
Ultima oră
Pe aceeași temă