21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCipru, o insulă pentru toate anotimpurile

Cipru, o insulă pentru toate anotimpurile

Insula Cipru se poate lăuda că are peste 360 de zile însorite pe an, de aceea este o destinaţie potrivită de vacanţă pentru orice anotimp.

Situată în partea răsăriteană a Mării Mediterane, insula Cipru are una dintre cele mai sănătoase clime din zonă, cu zile însorite şi variaţii reduse de temperatură. Sezonul de iarnă cuprinde lunile decembrie şi ianuarie, când temperaturile scad până la 12-13°C, crescând astfel şansele de precipitaţii. Totuşi, soarele străluceşte mai mult de 6 ore pe zi, iar temperatura se menţine plăcută.

Istorie, festivaluri, drumeţii

Sezonul de iarnă este preferat, în general, de turiştii care doresc să se relaxeze şi să viziteze patrimoniul cultural al ţării. Insula oferă o gamă variată de moduri de petrecere a timpului în aer liber aproape tot anul: ciclism, plimbări pe diverse trasee, observarea păsărilor sălbatice, pescuitul şi arheologia. Munţii Troodos, într-un minunat contrast cu zona de coastă, sunt răcoroşi şi oferă peisaje magnifice de biserici pictate, frumuseţi natuale ale pădurii, ale florei şi faunei.

O lungă şi dramatică istorie de 10.000 de ani face ca Cipru să fie o insulă fascinantă pentru vizitator, cu nenumărate monumente şi vestigii arheologice, din diferite ere, care amintesc de civilizaţiile care au stăpânit insula de-a lungul secolelor.  Astfel, pentru pasionaţii de cultură, Cipru este o adevărată comoară de muzee şi monumente ale trecutului, de la temple greceşti şi ruine romane până la biserici bizantine şi caste ale cruciaţilor.  Festivalurile, de asemenea, atrag foarte mulţi vizitatori pe perioada iernii în insula Cipru. Cel mai bun exemplu este festivalul Iarna Culturală din Ayia Napa, care atrage turiştii cu concerte de muzică clasică şi spectacole de dansuri şi muzică tradiţională.

Cu o astfel de varietate de peisaje, de monumente arheologice şi de moduri de petrecere plăcută a timpului în aer liber, Cipru este o insulă care poate oferi o vacanţă de neuitat, pentru toate gusturile şi toate vârstele aproape tot timpul anului.

Oferte speciale în luna decembrie

Hotelurile din Cipru oferă standarde foarte înalte pentru toate categoriile, de la hoteluri de lux de cinci stele şi până la diverse pensiuni mai modeste. Pentru această destinaţie, agenţia Karpaten pune în vânzare un pachet de 7 nopţi de cazare cu demipensiune, bilet de avion din Bucureşti, asistenţă locală, o excursie inclusă, taxe de bagaj şi transferuri de la aeroport la hotel cu preţuri începând de la 229 de euro. În pachet nu sunt incluse taxele de aeroport.

Agenţia Perfect Tour are o ofertă specială de Revelion la tariful de 500 de euro pentru un pachet de patru nopţi ce include cazare, masă, bilet de avion (fără taxe de aeroport) şi asistenţă turistică.

Cina festivă de Revelion nu este inclusă în pachet şi costă aproximativ 60 de euro. Dacă preferaţi să vă rezervaţi o cameră de pe site-ul Booking.com, aveţi două alternative de transport: Tarom are zboruri directe de la Bucureşti la Larnaka şi retur, de trei ori pe săptămână, iar tarifele încep de la 300 de euro (toate taxele incluse, plus bagaj) pentru lunile decembrie şi ianuarie. Singura companie low cost care operează către aceeaşi destinaţie cipriotă este Blue Air,  care practică preţuri de la 200 de euro, zbor dus-întors, fără taxa de bagaj (34 de euro) şi fără taxa de card (6 euro)

Pont

Pentru iarnă, este recomandată îmbrăcămintea uşoară de bumbac, cu accesorii puţin mai călduroase, în special pentru serile răcoroase. Esenţială este însă încălţămintea practică pentru drumeţii şi plimbări.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă