15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Breviar

Triplare a tranzactiilor la Sibiu

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) estimeaza pentru 2006 o crestere de circa trei ori a volumelor tranzactionate. “Debutul noului an a conturat, in mod vizibil, premisele unei dezvoltari la parametri maximi a pietei la termen de la Sibiu. Asteptam in 2006 o crestere a volumelor de pana la trei ori, numarul mare de investitori si de contracte realizate in prima saptamana de tranzactionare indreptatind aceste perspective”, a declarat directorul general adjunct al BMFM Sibiu, Darius Cipariu.
In 2005 volumul tranzactiilor s-a ridicat la peste 270 milioane euro, numarul contractelor cifrandu-se la 707.738, in conditiile in care in piata au fost prezenti un numar de 29 intermediari.

Blom vrea sa majoreze capitalul MISR Romanian Bank

Banca libaneza Blom, actionarul majoritar al MISR Romanian Bank, intentioneaza sa majoreze capitalul sucursalei din Romania a acesteia in vederea dezvoltarii operatiunilor. Blom a finalizat in decembrie 2005 achizitia a 96,77% din actiunile MISR Romanian Bank, banca ce detine opt sucursale in Egipt, precum si o sucursala si patru agentii in Romania. La inceptul lunii octombrie a anului trecut, banca Blom a preluat de la Banque MISR 12,53% din titlurile MISR Romanian Bank, pentru 11,82 lire egiptene pe actiune. Ulterior, in decembrie, institutia libaneza de credit si-a majorat participatia in cadrul MISR Romanian Bank dupa ce a cumparat un pachet de 84,24% de actiuni pentru suma de 86,7 milioane de dolari. Suma platita de Blom pentru pachetul de 96,77% de actiuni se ridica la 97,8 milioane de dolari.

Infiintarea Fortuna Credit, aprobata

Operatiunea de concentrare economica realizata de catre TBI Credit SA si Primex SRL prin infiintarea societatii in comun Fortuna Credit SA (specializata in contractarea si derularea creditelor de consum acordate persoanelor fizice) a fost aprobata de Consiliul Concurentei. TBI Credit este membru al TBIH Financial Services Group NV, prezent in Eu-ropa Centrala si de Est prin fonduri de pensii private si asigurari, servicii financiare de leasing si credite de consum, iar Primex SRL este detinatoarea retelei de magazine Cosmo.

CCC Blue Telecom, pe bursa

CCC Blue Telecom, al treilea jucator pe piata CATV, va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti in urmatoarele trei luni, prin derularea unei oferte publice de vanzare de actiuni reprezentand 25% din capitalul social al companiei dupa incheierea operatiunii. “Vor fi scoase la vanzare circa 20 milioane de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de un leu. Speram sa primim autorizatia din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare in cursul lunii februarie sau cel mai tarziu in martie si, imediat, vom iesi pe bursa cu actiunile”, a declarat actionarul majoritar al CCC Blue Telecom Galati (fost Cony-Sat SRL), Catalin Constantin Chelu, care detine 96,64% din titlurile operatorului. El a adaugat ca este posibil sa majoreze pana la 40% cota actiunilor scoase la vanzare, pentru a asigura o buna lichiditate titlurilor.

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă