15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBlocurile vor reintra în programul Casa Verde

Blocurile vor reintra în programul Casa Verde

Începând de anul viitor, asociaţiile de locatari ar putea  accesa din nou fonduri pentru instalarea de echipamente pe bază de energie regenerabilă, prin programul Casa Verde.

Directorul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Gheorghe Popescu, a declarat că se gândeşte serios să reintroducă în program blocurile.

„Impedimentul care poate exista este acela că unii locatari s-ar putea opune, doarece banii sunt vărsaţi de la AFM abia după finalizarea lucrărilor. Iar dacă un singur locatar dintr-o asociaţie nu este de acord, proiectul nu este fezabil”, a precizat  directorul AFM, in cadrul unei conferinţe de presă.

In sesiunea de finanţare care urmează să fie deschisă la jumătatea lunii viitoare, Ministerul Mediului decis ca prin Casa Verde să nu se mai aloce bani imobilelor în care proprietarii deţin părţi comune.

In 2009, programul Casa Verde derulat de Administraţia Fondului de Mediu oferea finanţări şi pentru sistemele de încălzire ale blocurilor de locuinţe. Cu toate acestea, cererea a fost mică, iar proiectele finalizate, foarte puţine.

“Au fost foarte puţine cereri de la blocuri. Cel mult una-doua pe judeţ. E greu pentru asociaţiile de locatari să se organizeze”, a adăugat şeful AFM.

Cele mai citite

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...

Ucrainenii au atacat o rafinărie rusă cu drone la aproape 1200 km de graniță

Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu...

Rafila dă o veste bună pentru tratamentul cancerului: se înființează primul centru de Protonoterapie din Europa de Sud-Est

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că joi a fost demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional...
Ultima oră
Pe aceeași temă