28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAnchetă la Iași. Ar fi fost reținuti un patron de ziar și...

Anchetă la Iași. Ar fi fost reținuti un patron de ziar și un fost arhitect din Primărie

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Poliția Judiciară fac o anchetă în județul Iași, într-un dosar de înşelăciune în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici, un fost arhitect – șef, precum și patronul unui ziar local.

Surse din cadrul anchetei spun că au fost reținuți, pe termen de 24 de ore, patronul unei publicații, un notar și un fost arhitect șef al Primăriei municipiului Iași.

Acuzațiile din dosar se referă la infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă