27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăInternaționalZelenski vrea un acord cu România pe tema "problemelor istorice" și a...

Zelenski vrea un acord cu România pe tema “problemelor istorice” și a limbii române

Președintele Zelenski a declarat că vrea un acord cu România și cu alte câteva țări vecine cu Ucraina.

Acordurile ar urma să fie încheiate de Ucraina cu Rusia, Ungaria, România, Polonia și eventual și cu alte țări, a precizat șeful statului ucrainean. El a făcut această precizare vorbind despre “limbile țărilor vecine”, a căror utilizare ar urma să fie reglementată în Ucraina. “Sunt multe probleme istorice”, a recunoscut președintele Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei s-a referit la această chestiune în interviul pe care l-a acordat unor jurnaliști din Rusia. Zelenski a făcut aceste precizări când un jurnalist l-a întrebat despre folosirea limbii ruse în Ucraina. Jurnalistul l-a atenționat pe președintele Ucrainei că acesta e un subiect care nu trebuie neglijat.

Interviul a durat 90 de minute și a fost realizat online. Autoritățile de la Moscova au avertizat jurnaliștii ruși că n-au voie să difuzeze acest interviu în Rusia.

Zelenski vrea un acord cu România precum și cu Rusia, Ungaria și Polonia

Statutul limbii ruse în Ucraina este una dintre temele aflate pe agenda negocierilor între Rusia și Ucraina, pentru oprirea războiului în această țară. Totuși, subiectul limbii ruse în Ucraina nu s-a discutat încă la negocieri.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Polițiștii de imigrări din Constanța au verificat peste 150 de persoane

Polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, împreună cu polițiști de frontieră, polițiști de la transporturi și jandarmi, au organizat...

Dolarul crește, iar yenul atinge cel mai slab nivel din 1990 încoace

Dolarul a atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii noiembrie, în timp ce yenul a ajuns la cel mai scăzut nivel din...

George Simion, președintele AUR, l-a suspendat pe vicepreședintele Marius Lulea

Deputatul George Simion, președintele AUR, a anunțat că-l suspendă pe Marius Lulea din funcția de prim-vicepreședinte al partidului, pe motiv că Lulea ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă