15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternațional„Visul unei nopţi de vară“, pe scena Teatrului „I. L. Caragiale“

„Visul unei nopţi de vară“, pe scena Teatrului „I. L. Caragiale“

Azi, de la ora 18.30, pe scena Sălii Studio a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale“ din Bucureşti va avea loc deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru NETA 2015,  cu una dintre cele mai novatoare montări shakespeariene,  „Visul unei nopţi de vară“, prezentat de Teatrul de Stat de Muzică şi Dramă  „Vaso Abashidze“ din Tbilisi.

8 zile de festival, 13 spectacole – premiate şi multipremiate naţional şi internaţional, din 10 ţări balcanice şi nu numai, într-o întâlnire culturală de amploare, sub un unic acoperiş, vor aduce suflul teatrului european la Bucureşti, sub genericul „Teatrul, erou al timpului prezent“.

Spectacole, premiere absolute, dezbateri, mese rotunde cu criticii şi artiştii, întâlniri, interviuri, filmări, vor avea loc în noile spaţii, complet refăcute ale acestui teatru, renumit pentru tradiţia lui culturală. Actuala ediţie a Festivalul NETA, de o amploare fără precedent, este organizată în principal de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, co-organizatori fiind NETA (New European Theatre Action) – prin programul Europa Creativă şi UNITER. 

Evenimentul este finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, beneficiază de parteneriatul Centrului Cultural al Munci­piu­lui Bucureşti – ARCUB şi de sprijinul Institutului Cultural Român. Spectacolul din această seară a fost încununat la premiile  „Duruji“ 2013 cu marele premiu al Georgiei, precum şi cu alte trei premii, pentru cea mai bună regie: David Doiashvili, cea mai bună interpretare feminină: Ana Aleksishvili (în Helena) şi cea mai bună interpretare masculină: Archil Sologashvili (Philostrat şi Puck).

Artist de frunte al Georgiei, distins cu Medalia de Onoare, în 2003 şi cu Ordinul Sfânt în 2013, de numele lui David Doiashvili se leagă şi revigorarea acti­vităţii teatrului pe care-l con­duce de un deceniu, confirmată şi prin numeroase participări la festivaluri naţionale şi internaţionale, premii personale şi premii ale spectacolelor Teatrului  „Vaso Abashidze“ din Tbilisi. Începând de azi, sunteţi aşteptaţi să vedeţi o reuniune la vârf a celor mai incitante producţii selectate de un juriu internaţional de prestigiu. Festivalul Internaţional de Teatru NETA 2015 se desfăşoară în perioada 28 august-4 septembrie, pe scenele Teatrului Naţional din Bucureşti. 

Cele mai citite

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...
Ultima oră
Pe aceeași temă