11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un palestinian înarmat a fost împușcat mortal după un atac în...

VIDEO: Un palestinian înarmat a fost împușcat mortal după un atac în Cisiordania

Un palestinian înarmat a ucis sâmbătă (29 octombrie) o persoană și a rănit cel puțin alte trei într-o așezare evreiască din Cisiordania ocupată, înainte de a fi împușcat mortal de un paznic, potrivit armatei israeliene, medicilor și unui purtător de cuvânt al așezării.

Grupul militant islamist Hamas a revendicat ca membru al său pe bărbatul înarmat ucis din Hebron.

Itamar Ben-Gvir, un politician de extremă dreapta din așezare, al cărui partid, Sionismul Religios, ar urma să se claseze pe locul al treilea în alegerile de marți din Israel, nu a fost rănit.

Un purtător de cuvânt al așezării a declarat că patru evrei au fost răniți în schimbul de focuri de armă din apropierea unui punct de control din Hebron. Unul dintre ei, un bărbat de vârstă mijlocie, a fost declarat ulterior mort. Nu a fost imediat clar dacă acesta deținea cetățenia israeliană.

Serviciul de ambulanță Magen David Adom din Israel a declarat că un palestinian a fost, de asemenea, rănit ușor în incident.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...

Cum și-au aranjat candidaturile prefectul George Lazăr și deputatul Laurențiu Leoreanu

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a lansat ieri candidaţii liberali la primăria municipiilor Roman și Piatra Neamţ, dar şi candidatura la preşedinția Consiliul Judeţean Neamț,...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...
Ultima oră
Pe aceeași temă